Наближаються новорічні свята і саме час подумати про страви, які будуть красуватися на вашому столі. Традиційне новорічне застілля не обходиться без м’яса птиці. Тому рецепт фаршированої качки, запеченої цілком буде дуже до речі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качка домашня – 1,5 кг
  • Соєвий соус – 5 ст. л.
  • Рис басматі – 0,5 склянки
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Яблука – 6 – 8 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Апельсин – 1 шт.
  • Мандарин – 1 – 2 шт.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Чорнослив – 10 – 12 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Часник – 1 головка
  • Чебрець свіжий – 0.5 пучків
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кориця – за смаком
  • Гвоздика – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Імбир сушений – за смаком
  • Кардамон – за смаком

Процес приготування:

Готувати качку на Новий рік 2024 в духовці просто! У миску влийте соєвий соус, оливкова олія та лимонний сік. Додайте подрібнений чебрець, часник, мед, мелений перець і сіль.

Отриманої пряною сумішшю змастіть тушку качки всередині і зовні, залиште на 3-4 години для маринування.

Рис басматі зваріть у відповідність з інструкцією, що подана на упаковці.

Пару яблук наріжте скибочками, змішайте їх мандаринами, чорносливом подрібненим ріпчастою цибулею і рисом. Приправте начинку за смаком.

Нафаршируйте качку начинкою з рису і фруктів.

Краю черевця зашийте товстими нитками.

Деко застелити фольгою, викладіть качку, половинки яблук і апельсинів. Поставте деко в духовку, розігріту до 200 градусів на 2 години. Кожні 15-20 хвилин поливайте качку виділився жиром.

З готової качки акуратно видаліть нитки, викладіть її на овальне блюдо і прикрасьте зеленню і фруктами.

Приємного апетиту!

Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка з апельсинами і медом в духовці Качка з рисом в духовці Качка з яблуками і чорносливом в духовці Качка цілком з хрусткою скоринкою в духовці Рецепти на Новий рік