Якщо в наявності виявилася качка, але не хочеться нічого «мудрувати» і довго поратися на кухні, пропонуємо простий рецепт на цей випадок. Птицю ріжемо на шматочки і змащуємо маринадом на основі майонезу. Також нарізаємо на частини картоплю і ріпчасту цибулю. Кладемо все разом в рукав для запікання і відправляємо в духовку. Через годину можна буде подати на стіл смачне гаряче блюдо: соковиті шматочки качки з гарніром з ароматного ніжного картоплі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 1 – 1,5 кг
- Картопля – 10 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Майонез – 250 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа для курки – за смаком
Процес приготування:
Готувати качку шматочками з картоплею в духовці просто! Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими шматками довільної форми.
Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі півкільця.
Тушку качки ретельно очищаємо, промиваємо та нарізаємо на невеликі порційні шматочки. Зайвий жир зрізаємо, щоб готова страва не було занадто жирним.
Готуємо маринад. В окремій ємності змішуємо майонез, чорний мелений перець суміш спецій для курки. Гарненько все перемішуємо до однорідності.
Спробуйте маринад на смак. Якщо необхідно, досоліть його дрібкою солі.
Картоплю і цибулю змішуємо, посипаємо сіллю і сумішшю спецій для курки. Руками перемішуємо, щоб всі шматочки вкрилися прянощами.
Поміщаємо суміш в рукав для запікання.
Кожен шматочок качки рясно змащуємо майонезним маринадом і викладаємо поверх картопляно-цибулевої суміші.
Після того, як всі шматочки птиці будуть покладені, рукав щільно зав’язуємо з обох сторін. Залишаємо при кімнатній температурі промаринуватися на тридцять хвилин.
Після закінчення часу маринування поміщаємо рукав на деко і встановлюємо в розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо протягом години-півтори. Картопля має стати повністю м’яким, а шматочки качки покритися рум’яною скоринкою.
За десять-п’ятнадцять хвилин до готовності рукав зверху розрізаємо, краю відгинаємо і даємо качці ще більше зарум’янитися.
Готову страву дістаємо з духовки. Розкладаємо шматки качки разом з картоплею і цибулею по порційних тарілках. Найкращий супровід страви – свіжі овочі та зелень.
Смачного!