Якщо в наявності виявилася качка, але не хочеться нічого «мудрувати» і довго поратися на кухні, пропонуємо простий рецепт на цей випадок. Птицю ріжемо на шматочки і змащуємо маринадом на основі майонезу. Також нарізаємо на частини картоплю і ріпчасту цибулю. Кладемо все разом в рукав для запікання і відправляємо в духовку. Через годину можна буде подати на стіл смачне гаряче блюдо: соковиті шматочки качки з гарніром з ароматного ніжного картоплі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 1 – 1,5 кг
  • Картопля – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Майонез – 250 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком

Процес приготування:

Готувати качку шматочками з картоплею в духовці просто! Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими шматками довільної форми.

Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі півкільця.

Тушку качки ретельно очищаємо, промиваємо та нарізаємо на невеликі порційні шматочки. Зайвий жир зрізаємо, щоб готова страва не було занадто жирним.

Готуємо маринад. В окремій ємності змішуємо майонез, чорний мелений перець суміш спецій для курки. Гарненько все перемішуємо до однорідності.

Спробуйте маринад на смак. Якщо необхідно, досоліть його дрібкою солі.

Картоплю і цибулю змішуємо, посипаємо сіллю і сумішшю спецій для курки. Руками перемішуємо, щоб всі шматочки вкрилися прянощами.

Поміщаємо суміш в рукав для запікання.

Кожен шматочок качки рясно змащуємо майонезним маринадом і викладаємо поверх картопляно-цибулевої суміші.

Після того, як всі шматочки птиці будуть покладені, рукав щільно зав’язуємо з обох сторін. Залишаємо при кімнатній температурі промаринуватися на тридцять хвилин.

Після закінчення часу маринування поміщаємо рукав на деко і встановлюємо в розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо протягом години-півтори. Картопля має стати повністю м’яким, а шматочки качки покритися рум’яною скоринкою.

За десять-п’ятнадцять хвилин до готовності рукав зверху розрізаємо, краю відгинаємо і даємо качці ще більше зарум’янитися.

Готову страву дістаємо з духовки. Розкладаємо шматки качки разом з картоплею і цибулею по порційних тарілках. Найкращий супровід страви – свіжі овочі та зелень.

Смачного!

Качка в духовці шматочками Качка в рукаві в духовці Качка в рукаві шматочками в духовці Качка з картоплею в духовці Качка з картоплею в рукаві в духовці Качка шматочками в рукаві в духовці