Качка з апельсинами виходить соковитою і ароматною, з вираженим цитрусовим присмаком. Також в начинку кладемо яблука – вони з качкою поєднуються ідеально. Перед тим, як начиняти тушку, обов’язково промаринуем її ароматним маринадом з часником і спеціями – тільки тоді м’ясо вийде смачним і соковитим. Якщо є можливість, маринуйте птицю як мінімум за добу до запікання.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 2 кг
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Апельсин – 2 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Соєвий соус – 80 мл
  • Мед – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Апельсиновий сік – 80 мл
  • Цедра апельсина – 1 ч. л.
  • Часник сушений – 2 ч. л.
  • Суміш перців – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати качку з яблуками і апельсинами в рукаві в духовці. Тушку качки ретельно вимиваємо, зрізаємо жир в області куприка і шиї. Потім тушку обсушуємо зсередини і зовні паперовими рушниками.

Для маринаду змішуємо в невеликій мисці апельсиновий сік, цедру, соєвий соус, мед, гірчицю, чорний мелений перець і сіль. Активно збовтуємо всі разом до розчинення кристалів.

Змащуємо тушку отриманим маринадом всередині і зовні, намагаючись не пропустити жодної ділянки.

Після цього поміщаємо качку відповідного розміру ємність, затягуємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник для маринування. Залишаємо тушку для маринування орієнтовно на добу.

Коли качка промаринується, витягуємо її з-під плівки і перекладаємо на обробну дошку. Посипаємо сумішшю мелених перців і сухим часником. Натираємо руками з усіх боків.

Кислі або кисло-солодкі яблука промиваємо, обсушуємо й ріжемо на четвертинки. Видаляємо насіннєві коробочки.

Апельсини вимиваємо щіткою і ріжемо на часточки разом з шкіркою.

Шматочками яблук і часточками апельсинів начиняємо черевце качки.

Краю шкіри, прикривають черевце, з’єднуємо і заколюємо зубочистками або зшиваємо щільними нитками. Ніжки качки можна обернути фольгою, щоб не обгорали.

Поміщаємо підготовлену тушку в рукав для запікання і зав’язуємо обидва краю рукава. По центру робимо тонкий прокол, щоб виходив пар. Поміщаємо качку в рукаві на деко і ставимо його в попередньо розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо протягом двох годин.

Готову качку дістаємо з духовки, обережно виймає з рукава і поміщаємо на сервірувальне блюдо. Подаємо до столу в гарячому вигляді разом із зеленню і запеченими фруктами. Прикрашаємо скибочками лимона.

Смачного!

Качка в рукаві в духовці Качка з апельсинами в духовці Качка з апельсинами і медом в духовці Качка з яблуками і медом в духовці Качка цілком в рукаві в духовці Рецепти на Новий рік