Ситне і красиве комплексне блюдо з качки, картоплі і чорносливу. Птах запікається в духовці разом з картоплею. Чорнослив надає цій страві особливий аромат.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Качка домашня – 1 шт.
  • Картопля – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – головок
  • Часник – 5 зуб.
  • Мед – 0,5 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Аджика – 5 ст. л.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати качку з картоплею і чорносливом в духовці легко! Качку очистіть від пір’я, добре вимийте і просушіть паперовими рушниками. Потім натріть тушку сумішшю солі, перцю, часнику і аджики, помістіть її на кілька годин в холодильник.

Картопля наріжте часточками, цибулю наріжте тонкими півкільцями, чорнослив можна залишити цілісним. Змішайте ці інгредієнти в мисці, посоліть і приправте за смаком.

Качку змастіть сумішшю меду і гірчиці.

Вкладіть у рукав для запікання качку, картоплю, цибулю і чорнослив. Краю рукава закріпіть і помістіть його в духовку, розігріту до 180 градусів на 2,5-3 години.

після 2 годин, розріжте рукав і дайте качці добре підрум’янитися. Качку з картоплею і чорносливом подавайте в цілому вигляді на стіл, це виглядає дуже красиво.

Приємного апетиту!

Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка в рукаві в духовці Качка з картоплею в духовці Качка з картоплею в рукаві в духовці Качка з медом і гірчицею в духовці Качка з чорносливом в духовці