Качка, запечена цілком з начинкою в духовці – це ідеальне блюдо на будь яке свято. Вигляд у рум’яної тушки дуже апетитний, а смак неймовірно насичений. Все тому, що маринувати тушку відправляємо заздалегідь, а в якості начинки використовуємо соковиті яблука та картоплю. Запікати будемо в рукаві. Птах пропечеться швидше і м’ясо вийде соковитіше. А щоб скоринка добре зарум’янилася, незадовго через закінчення запікання розрізаємо рукав і змащуємо поверхню тушки медом і соєвим соусом. Колір качки до кінця запікання стане темно-золотистим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 2 – 2,5 кг
  • Картопля – 500 гр.
  • Яблука – 1 шт.
  • Гірчиця (гостра) – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Часник – 6 – 7 зуб.
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Часник – 1 ч. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати качку цілком з яблуками і картоплею в рукаві в духовці просто! Тушку качки зачищаємо від поверхневих забруднень, видаляємо залишки пір’я, при необхідності – смалимо. Ділянки з зайвим жиром зрізаємо. Потім добре промиваємо качку під проточною водою і обсушуємо рушником. Натираємо тушку зсередини і зовні сіллю, чорним меленим перцем і гранульованим часником. Потім поливаємо соком лимона і змащуємо гірчицею. Кладемо натерту тушку в підходящу ємність, закриваємо кришкою або затягуємо харчовою плівкою. Ставимо в прохолодне місце для маринування на добу.

Готуємо начинку. Для цього яблука ріжемо на великі шматки і вирізаємо насіннєві коробочки. Потім розрізаємо на четвертинки частини поменше. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Складаємо яблука та картоплю в миску, посипаємо сіллю, чорним меленим перцем, прованськими травами. Вливаємо оливкове масло і перемішуємо. Начинка готова.

Промаринованную тушку качки наповнюємо приготовленої начинкою з картоплі і яблук. Краї черевця з’єднуємо і заколюємо зубочисткою. Як варіант, зшиваємо міцною ниткою. Поміщаємо начинену тушку в рукав для запікання. Зав’язуємо з обох кінців. По центру робимо тонкий прокол для виходу пари. Поміщаємо качку в рукаві на деко і встановлюємо його в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом двох годин.

Після закінчення зазначеного часу пакет розрізаємо і відкриваємо качку. Змащуємо її сумішшю з меду і соєвого соусу з допомогою силіконової пензлика – це забезпечить гарний колір скоринки. Ставимо назад в духовку. Температуру збільшуємо до 220 градусів і продовжуємо запікати ще десять-п’ятнадцять хвилин. Кірочка на поверхні тушки повинна добре зарум’яниться.

Готову качку дістаємо з духовки, злегка остуджуємо і звільняємо з пакета. Викладаємо її на сервірувальне блюдо і подаємо на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка в рукаві в духовці Качка в соєвому соусі в духовці Качка з картоплею в духовці Качка з картоплею в рукаві в духовці Качка з медом в духовці Качка з яблуками в духовці Качка з яблуками і медом в духовці