Дуже смачне блюдо з солодкими нотками. Качка фарширується рисом і чорносливом –нетривіальне поєднання, яке в підсумку дає чудовий результат.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 1 шт.
  • Рис білий – 0,5 – 1 ст.
  • Чорнослив – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати качку з рисом і чорносливом в духовці? Рис замочити на півгодини, потім злийте воду і промийте його кілька разів.

Поставте варитися рис, трохи не доводячи його до готовності вимкніть вогонь і промийте.

Чорнослив залийте окропом на 10-15 хвилин, потім промийте і наріжте.

Змішайте рис і чорнослив.

Качку ретельно промийте всередині і зовні, обсушити паперовими рушниками.

Натріть тушку сумішшю солі і меленого перцю всередині і зовні.

Нафаршируйте сумішшю качку рису і чорносливу. Краї черевця закріпіть зубочистками.

Оберніть качку в фольгу і помістіть в духовку, розігріту до 190 градусів на 3,5 години. Потім розгорніть фольгу, приберіть витопився жир і дайте качці підрум’яниться ще півгодини при 170 градусах.

Качка з рисом і чорносливом готова.

Приємного апетиту!

Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка з чорносливом у фользі в духовці Качка у фользі в духовці Качка цілком у духовці Рецепти на Новий рік