Дуже смачна і соковита качка в неймовірно ароматне медово-соєвому соусі. М’ясо виходить ніжним і м’яким, а золотава скоринка надає особливу апетитність. Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качка домашня – 1 кг
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати качку в медово-соєвому соусі в духовці? Качку чистимо і промиваємо.
Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес.
Змішуємо рідкий мед і соєвий соус. Додаємо до них сіль, чорний мелений перець, часник і рослинне масло. Добре перемішуємо.
Натираємо приготованою сумішшю качку.
Кладемо її в рукав для запікання і відправляємо в духовку на 2 години. Випікаємо при 180 градусах, після години прибираємо температуру до 160. За півгодини до готовності розкриємо рукав, щоб отримати рум’яну скоринку.
Смачного!