Рукав значно полегшує процес запікання в духовці. По-перше, піч залишається чистою – ні краплі жиру не вийде за межі форми. По-друге, рукав не перешкоджає утворення рум’яної скоринки, чого не скажеш про фользі або гусятниці. По-третє, м’ясо в рукаві завжди виходить соковитим, так як природний сік і жирок нікуди не витікає і не випаровується. А маринувати качку будемо з гірчицею і медом – виходить дуже смачно!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 2 кг
  • Мед – 4 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – 4 ч. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Чебрець свіжий – 3 гілки
  • Яблука – 3 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати качку з медом і гірчицею в рукаві в духовці? Тушку качки ретельно промиваємо. Якщо на шкірі залишилися «пеньки» від пір’я, смалимо їх над полум’ям. Верхні фаланги крил зрізаємо, щоб вони в процесі запікання не обгорали.

Ділянки з жиром в області куприка і шиї вирізаємо – це допоможе позбутися специфічного запаху і знизити жирність готового страви. Обсушуємо птицю паперовими рушниками.

Горошки чорного перцю і велику столову сіль покласти в ступку і розмелюємо до порошку.

В окремій невеликій ємності змішуємо вказану кількість гірчиці і меду. Якщо мед дуже твердий, прогріваємо його в мікрохвильовці до рідкого стану, щоб було простіше потім змішати з гірчицею.

Підготовлену тушку посипаємо сумішшю розмеленого перцю з сіллю і ретельно натираємо зовні і зсередини. Потім змащуємо медово-гірчичним маринадом, намагаючись не пропустити жодної ділянки.

Готуємо начинку. Для цього яблука промиваємо, обсушуємо і ріжемо на чотири частини. Вирізаємо насіннєві коробочки і нарізаємо на скибочки.

Шматочками яблук наповнюємо черевце качки.

Краю шкіри стягуємо і складаємо зубочистками. Також можна зшити щільними нитками.

Укладаємо начинену тушку в рукав для запікання. Поверх кладемо гілочки чебрецю. Зав’язуємо обидва краю рукава. По центру робимо тонким прокол для виходу пари.

Поміщаємо качку в рукаві на деко і ставимо його в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо протягом двадцяти хвилин, а потім знижуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо запікати ще орієнтовно дві години.

Після закінчення зазначеного часу запікання розрізаємо рукав по центру і даємо птиці зарум’янитися протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин. Готову качку дістаємо з духовки, акуратно звільняємо від рукави і поміщаємо на сервірувальне блюдо. Подаємо на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Качка в духовці Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка з медом в духовці Качка з яблуками в духовці Качка цілком в рукаві в духовці Качка цілком у духовці