Досить просте, але завжди смачна страва у вас вийде з качки і гречки. Не дивлячись на свою простоту це блюдо має великий успіх на різноманітних святах і застіллях.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Качка домашня – 1,5 – 2 кг
  • Гречка – 1,5 – 2 склянки
  • Вода – 4 склянки
  • Перець чорний горошок – 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Аджика (суха) – 1 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати качку з гречкою у фользі в духовці просто! Качку помийте, видаліть залишки пір’я, потім обдайте окропом з усіх боків і обітріть паперовими рушниками.

Гречку переберіть, промийте водою і поставте варитися. Воду трохи підсолити і доведіть гречану крупу до готовності.

Чорний перець горошком і лавровий лист подрібніть в ступці. Змішайте подрібнені спеції, з аджикою, часником і сметаною. Цією сумішшю натріть тушку зовні і всередині.

Нафаршируйте качку гречкою, краї черевця скріпіть зубочистками.

Оберніть качку в фольгу, покладіть її в духовку, розігріту до 170-180 градусів на 1,5-2 години. За 15-20 хвилин до готовності розгорніть фольгу і дайте качці добре підрум’янитися. Качку з гречкою подавайте зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

Качка в духовці Качка з гречкою в духовці Качка у фользі в духовці Качка цілком у духовці Рецепти на Новий рік