Соковита, ароматна качка з смачним картоплею і апетитною скоринкою! Справжній кулінарний шедевр, який заслуговуємо святкового столу. Гості будуть в захваті!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качка домашня – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати качку цілком з картоплею в фользі в духовці легко! Качку промиваємо, чистимо від зайвого жиру і відрізаємо крила і гузку.

Змішуємо соєвий соус, мед, чорний мелений перець і сіль.

Натираємо тушку качки, приготованим соусом, добре просочуючи її зовні і всередині.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо невеликими кубиками.

Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо квадратиками.

Апельсин ріжемо кружальцями і ділимо їх на половинки.

Змішуємо картоплю і цибулю, приправляємо перцем і солимо за смаком.

Нашинкуем качку картоплею з цибулею, а також покладемо всередину шматочки апельсина і зашиємо тушку.

Загортаємо качку в фольгу і ставимо в духовку на 80 хв. при 200 градусах. За кілька хвилин до готовності розкриємо фольгу, щоб верх добре зарум’яниться і утворилася золотава скоринка.

Приємного апетиту!

Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка в медово-соєвому соусі в духовці Качка в соєвому соусі в духовці Качка з апельсинами в фользі в духовці Качка з апельсинами і медом в духовці Качка у фользі в духовці