Качка з рисом і апельсинами, запечена в духовці, виходить приголомшливою смачною. Соковита, м’яка, ароматна, вона стане справжньою прикрасою святкового столу. Гості будуть в захваті!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качка домашня – 1 кг
  • Рис білий – 1 склянка
  • Апельсин – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа Італійські трави – 0,5 ч. л.
  • Паприка мелена – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування качки з рисом і апельсинами в духовці? Рис промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до напівготового стану.

Апельсин добре промиваємо та нарізаємо часточками, невеликий ширини.

Качку миємо й чистимо, вирізаємо гузку і натираємо сіллю і меленою паприкою.

Змішуємо рис, апельсин і італійські спеції.

Нашинкуем качку рисом з апельсином і зашиваємо її ниткою. Кладемо в рукав для запікання і ставимо в духовку на 2 години. Запікаємо при 180-160 градусів. За 20-30 хв. до готовності розкриємо рукав, щоб дати качці зарум’янитися.

Смачного!

Качка в рукаві в духовці Качка з апельсинами в рукаві в духовці Качка з рисом в духовці Качка цілком в рукаві в духовці Качка цілком у духовці Рецепти на Новий рік