Якщо у вас є тушка качки і хороша айва, приготуйте з них чудове блюдо – запечіть качку в духовці. Жирне качине м’ясо добре поєднується з айвою і після запікання стає соковитим і ароматним. У цьому рецепті вам пропонується попередньо замаринувати птицю на 12 годин в ароматному маринаді. Запікаємо в духовці рукаві.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Качка домашня – 1.5 кг
- Айва – 3 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Для маринаду: –
- Мед – 1 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати качку з айвою в духовці, спочатку правильно підготуйте тушку качки для запікання. Її почистіть від залишків пера, видалите фаланги крил, огузок і зайвий жир. Потім тушку добре промийте і обсушіть рушником. Потім птицю зсередини і зовні натріть розрізаним лимоном. Відразу підготуйте всі спеції для маринаду.
В окрему чашку помістіть зазначені в рецепті інгредієнти для маринаду і їх добре перемішайте. Цим маринадом натріть птицю з усіх боків. Покладіть тушку в глибоку посуд, щільно закрийте плівкою і поставте на 12 годин у холодильник.
Після закінчення цього часу можете приступати до запіканню качки. Помийте айву, розріжте її на 4 шматочки і видаліть серцевини з насінням. Айву можна трохи посипати цукром. Потім шматочки айви помістіть в черевце птиці і стінки його скріпіть дерев’яними паличками.
Підготовлену качку перекладіть в рукав для запікання. Кінці рукава щільно закріпіть кліпсами і пакет проколіть в декількох місцях, щоб не лопнув. Качку перекладіть на деко.
Духовку розігрійте до 180°С. Запікайте птицю протягом 2 годин. За півгодини до закінчення готування рукав надріжте, щоб качка красиво зарум’янилася. Запечену в духовці качку з айвою акуратно перекладіть на велике блюдо і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Качка в духовці Качка в рукаві в духовці Качка в соєвому соусі в духовці Качка з медом в духовці Качка з медом і гірчицею в духовці