Класичний і найвідоміший варіант запеченої качки може бути ще цікавіше і смачніше. Звичайно ж мова йде про качку з яблуками. Блюдо заграє новими смаками, якщо додати в начинку трохи чорносливу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Качка домашня – 1,8 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – 2 ч. л.
  • Яблука – 3 шт.
  • Чорнослив (без кісточок) – 150 гр.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати качку цілком з яблуками і чорносливом в духовці? Качку промийте під проточною водою, видаліть залишки нутрощів і пір’я, потім обдайте тушку крутим окропом.

Тушку натерти сіллю і спеціями всередині і зовні, залиште маринуватися на 20-30 хвилин.

Яблука і чорнослив промийте, яблука наріжте кубиками. Тушку качки нафаршируйте яблуками і чорносливом, черевце зашейте нитками або скріпіть зубочистками.

Качку покладіть на деко грудкою вниз і запікайте в духовці при 180 градусах 40 хвилин. Потім переверніть качку, замотайте крильця і ніжки фольгою і запікайте ще 40 хвилин.

По закінчення цього часу змастіть сумішшю качку соєвого соусу і меду, це необхідно для красивої рум’яної скоринки. Запікайте качку ще 20-30 хвилин.

На вигляд качка виходить рум’яної і красивою. Подавайте качку разом з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!

Качка в духовці Качка з чорносливом в духовці Качка з яблуками і медом в духовці Качка з яблуками і чорносливом в духовці Качка цілком у духовці