Запечена цілком у духовці рум’яна і дуже смачна качка завжди прикрасить будь-який святковий стіл. Зараз її запікають у рукаві, що робить м’ясо цієї птиці дуже ароматним і соковитим. Качку нафаршируємо айвою і яблуком, а можна і однією айвою, адже фрукти добре поєднуються з м’ясом цієї жирної птиці. У цьому рецепті птицю маринуємо в яблучно-медовому соусі протягом 4 годин, а краще замаринувати на ніч.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 1 шт.
  • Айва – 2 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для маринаду: –
  • Яблучний сік – 0.5 л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Червоне сухе вино – 100 мл

Процес приготування:

Як приготувати качку з айвою в рукаві в духовці? Спочатку підготуйте тушку качки для запікання. Обдайте їх окропом і пінцетом видалити залишки пера. Відріжте фаланги крил і зайвий жир. Потім тушку добре промити і насухо витріть паперовим рушником.

В окремому посуді змішайте спеції для птиці з сіллю і чорним перцем.

До цієї сухої суміші налийте яблучний сік, додайте мед і сухе червоне вино.

Потім ці інгредієнти добре перемішайте.

Айву і яблука, або одну айву, промийте і наріжте на невеликі шматочки.

Тушку качки всередині посипте сіллю і перцем і помістіть в черевце шматочки айви. Стінки черевця скріплювати не треба.

Потім качку помістіть в рукав для запікання і перелийте до неї підготовлений маринад. Кінці рукава щільно закріпіть кліпсами. Залиште качку в пакеті на 4 години для маринування. Після закінчення цього часу запечіть птицю в духовці, розігрітій до 180°С протягом 2,5 години. Через одну годину запікання пакет розріжте. Потім ще через одну годину тушку переверніть спинкою догори, щоб птах покрилася рум’яною скоринкою зі всіх сторін. Качка в рукаві з айвою готова. Блюдо можете подавати до святкового столу.

Смачного!

Качка в рукаві в духовці Качка з медом в духовці Качка з яблуками в духовці Качка цілком в рукаві в духовці Рецепти на Новий рік