Якщо ви в пошуку цікавого і нескладного способу запікання качки з медом і апельсинами в духовці, радимо придивитися до цього рецептом. Цікавий він тим, що для маринаду птиці використовуються апельсини і мед. М’ясо при цьому виходить з вираженою цитрусової смакової ноткою, досить ніжне і м’яке. А скориночка карамелізується і запікається до хрускоту. Весь процес від підготовки її до фінального підрум’янення докладно описано в рецепті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 2 – 2,5 кг
- Мед – 1 ст. л.
- Апельсин – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 2 зуб.
- Кориця – 1 паличка
- Перець чорний горошок – 2 шт.
- Перець запашний – 2 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати качку з медом і апельсинами в духовці, тушку качки зачищаємо від забруднень, видаляємо залишки пір’я. Якщо є необхідність, смалимо. Вирізаємо ділянки з жиром в області куприка і шиї.
Далі промиваємо тушку в проточній воді і обсушуємо паперовими рушниками. Перші фаланги крил можна зрізати, щоб вони не підгоряли при запіканні.
Готуємо маринад. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес і викладаємо в миску отриману кашку. Горошини чорного і запашного перцю тиснемо в ступці до розсипчастості і висипаємо до часнику.
Один апельсин промиваємо, обсушуємо і знімаємо з нього цедру спеціальним пристосуванням або дрібної теркою. Вичавлюємо сік в окрему ємність.
В миску до часнику додаємо цедру і додаємо дрібку солі. Все ретельно перемішуємо.
Підготовлену тушку поливаємо лимонним соком зсередини і зовні, після чого ретельно натираємо приготовленим маринадом з цедри і часнику.
Поміщаємо птицю в підходящу ємність, щільно закриваємо і ставимо в холодильник для маринування на сім-вісім годин. Після закінчення часу маринування дістаємо тушку з холодильника і начиняємо черевце нарізаним на шматочки залишилися апельсином (разом зі шкіркою) і закладаємо паличку кориці.
Краю черевця заколюємо зубочистками.
Укладаємо тушку на деко з ґратами. У деко наливаємо склянку гарячої води.
Накриваємо качку разом з деко фольгою. Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів і ставимо деко з качкою на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом півтора годин.
Ближче до закінчення часу запікання готуємо медову суміш для рум’яної скоринки. Для цього в невелику миску поміщаємо розігрітий до рідкого стану мед і додаємо в нього пару столових ложок м’ясного соку, який виділився при запіканні качки і стек в деко.
З качки знімаємо фольгу і змащуємо тушку медової сумішшю за допомогою силіконової пензлика. Температуру духовки збільшуємо до 200 градусів. Даємо птиці підрум’янитися ще протягом тридцяти-сорока хвилин.
Готову качку дістаємо з духовки, обережно перекладаємо з решітки на сервірувальне блюдо. Подаємо на стіл в гарячому вигляді з картопляним пюре.
Приємного апетиту!
Качка в духовці Качка з апельсинами в духовці Качка з медом в духовці Качка у фользі в духовці Качка цілком з хрусткою скоринкою в духовці