Качка з рисом і апельсинами, запечена в духовці, виходить приголомшливою смачною. Соковита, м’яка, ароматна, вона стане справжньою прикрасою святкового столу. Гості будуть в захваті!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качка домашня – 1 кг
- Рис білий – 1 склянка
- Апельсин – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа Італійські трави – 0,5 ч. л.
- Паприка мелена – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування качки з рисом і апельсинами в духовці? Рис промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до напівготового стану.
Апельсин добре промиваємо та нарізаємо часточками, невеликий ширини.
Качку миємо й чистимо, вирізаємо гузку і натираємо сіллю і меленою паприкою.
Змішуємо рис, апельсин і італійські спеції.
Нашинкуем качку рисом з апельсином і зашиваємо її ниткою. Кладемо в рукав для запікання і ставимо в духовку на 2 години. Запікаємо при 180-160 градусів. За 20-30 хв. до готовності розкриємо рукав, щоб дати качці зарум’янитися.
Смачного!