Качка з апельсинами виходить соковитою і ароматною, з вираженим цитрусовим присмаком. Також в начинку кладемо яблука – вони з качкою поєднуються ідеально. Перед тим, як начиняти тушку, обов’язково промаринуем її ароматним маринадом з часником і спеціями – тільки тоді м’ясо вийде смачним і соковитим. Якщо є можливість, маринуйте птицю як мінімум за добу до запікання.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 2 кг
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Апельсин – 2 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Соєвий соус – 80 мл
- Мед – 2 ст. л.
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Апельсиновий сік – 80 мл
- Цедра апельсина – 1 ч. л.
- Часник сушений – 2 ч. л.
- Суміш перців – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати качку з яблуками і апельсинами в рукаві в духовці. Тушку качки ретельно вимиваємо, зрізаємо жир в області куприка і шиї. Потім тушку обсушуємо зсередини і зовні паперовими рушниками.
Для маринаду змішуємо в невеликій мисці апельсиновий сік, цедру, соєвий соус, мед, гірчицю, чорний мелений перець і сіль. Активно збовтуємо всі разом до розчинення кристалів.
Змащуємо тушку отриманим маринадом всередині і зовні, намагаючись не пропустити жодної ділянки.
Після цього поміщаємо качку відповідного розміру ємність, затягуємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник для маринування. Залишаємо тушку для маринування орієнтовно на добу.
Коли качка промаринується, витягуємо її з-під плівки і перекладаємо на обробну дошку. Посипаємо сумішшю мелених перців і сухим часником. Натираємо руками з усіх боків.
Кислі або кисло-солодкі яблука промиваємо, обсушуємо й ріжемо на четвертинки. Видаляємо насіннєві коробочки.
Апельсини вимиваємо щіткою і ріжемо на часточки разом з шкіркою.
Шматочками яблук і часточками апельсинів начиняємо черевце качки.
Краю шкіри, прикривають черевце, з’єднуємо і заколюємо зубочистками або зшиваємо щільними нитками. Ніжки качки можна обернути фольгою, щоб не обгорали.
Поміщаємо підготовлену тушку в рукав для запікання і зав’язуємо обидва краю рукава. По центру робимо тонкий прокол, щоб виходив пар. Поміщаємо качку в рукаві на деко і ставимо його в попередньо розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо протягом двох годин.
Готову качку дістаємо з духовки, обережно виймає з рукава і поміщаємо на сервірувальне блюдо. Подаємо до столу в гарячому вигляді разом із зеленню і запеченими фруктами. Прикрашаємо скибочками лимона.
Смачного!