Смачна, ароматна качка з яблуками і картоплею, приготовлена в духовці, не тільки ідеальний варіант для сімейного вечері, але і прикраса святкового столу. Часу на підготовку качки піде багато, але результатом ви точно залишитеся задоволені.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Качка домашня – 1,8 – 1,5 кг
  • Яблука – 5 шт.
  • Картопля – 500 гр.
  • Гранатовий соус – 4 – 6 ст. л.
  • Часник – 4 – 6 зуб.
  • Суміш перців – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Прованські трави – за смаком
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Мед – 2 ч. л.

Процес приготування:

Готувати качку цілком з яблуками і картоплею в духовці просто! Тушку ретельно промийте, розріжте крайні фаланги на крилах.

Потім натріть тушку сумішшю солі, перцю і гранатового соусу. Качку загорнути в харчову плівку і приберіть маринуватися в холодильник мінімум на годину, максимум на добу.

Яблука помийте, видаліть серцевину і наріжте часточками.

Вийміть качку з холодильника повторно змастіть гранатовим соусом і нафаршируйте яблуками.

Отвір у черевці скріпіть зубочистками або нитками, ніжки і крильця загорнути у фольгу, щоб не пригоріли.

Картопля очистіть, наріжте тонкими скибочками, додайте трохи солі, прованських трав і подрібнений часник, перемішайте. Покладіть тушку качки і картоплю в рукав.

Помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів, запікайте 2 години.

Потім встановіть температуру 220 градусів, розріжте рукав, змастіть сумішшю качку соєвого соусу і меду, продовжуйте запікати до красивого рум’яного кольору.

Готову качку з яблуками і картоплею подавайте на загальному блюді разом.

Приємного апетиту!

Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка з яблуками в духовці Качка з яблуками і картоплею в духовці Качка з яблуками і медом в духовці Качка цілком у духовці Рецепти на Новий рік