Відмінне святкове блюдо – качка з яблуками і рисом в рукаві в духовці. Для аромату і акцентного смаку пропонуємо також додати пару часточок апельсина. Маринувати тушку треба завчасно, щоб м’ясні волокна встигли просочитися пряним маринадом. А запікати рекомендуємо в рукаві: утворення рум’яної скоринки він не перешкоджає, чудово зберігає соковитість, духовку від бризок жиру оберігає.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 2 кг
- Рис білий – 1 склянка
- Апельсин – 1 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Паприка – 1 ч. л.
- Каррі – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Часник сушений – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування качки з яблуками і рисом в рукаві в духовці. Тушку качки ретельно миємо, зрізаємо жир в області куприка і шиї, всередині вирізаємо залишки легких. Потім тушку обсушуємо зсередини і зовні паперовими рушниками.
Підготовлену качку обсипаємо сіллю, чорним меленим перцем, сухим часником, паприкою і каррі.
Поливаємо оливковою олією і добре розтираємо все прянощі по поверхні і внутрішньої порожнини тушки. Після цього поміщаємо качку в холодильник для маринування як мінімум на шість-сім годин.
Коли качка промаринується, готуємо начинку. Для цього відварюємо в підсоленій воді рис. Варимо протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин до напівготовності. Крупа повинна бути розсипчастою, але не кашоподібної.
Після варіння відкидаємо рис на друшляк і промиваємо холодною водою. Даємо воді стекти.
Кислі яблука промиваємо, обсушуємо й ріжемо на четвертинки. Видаляємо насіннєві коробочки. Потім ріжемо яблучну м’якоть на шматочки.
Апельсини очищаємо, ділимо на шматочки, які потім також ріжемо на шматочки.
У мисці змішуємо рис, подрібнені яблука і апельсини. Солимо і перчимо за смаком. Начинка готова.
Приготовленої начинкою наповнюємо черевце качки. Краї шкіри, прикривають черевце, заколюємо зубочистками або зшиваємо щільними нитками.
Тушку змащуємо вершковим маслом.
Викладаємо підготовлену тушку в рукав для запікання і зав’язуємо обидва краю рукава. По центру робимо тонкий прокол, щоб виходив пар.
Поміщаємо качку в рукаві на деко і ставимо його в попередньо розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо протягом двох годин, поки скоринка на поверхні не зарум’яниться.
Готову качку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і обережно виймає з рукава. Поміщаємо на сервірувальне блюдо. Подаємо на стіл в гарячому вигляді. Як гарнір подаємо рис з начинки.
Приємного апетиту!
Качка в духовці Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка з яблуками в рукаві в духовці Качка з яблуками і апельсинами в духовці Качка цілком у духовці Рецепти на Новий рік