Сьогодні представляю вашій увазі рецепт капкейки червоний оксамит з кремом чіз. Капкейк – це невеликий десерт, запечений в паперовій формі та складається з ніжного розсипчастого тіста трохи вологою текстури. Паперова форма допомагає десерту випікатися без використання масла, тримати форму і створює своєрідний декор, якщо на ній міститься малюнок. Основна умова при замісі тесту для капкейків, щоб вони вийшли ніжні і повітряні – сухі і вологі інгредієнти змішуються окремо, а потім з’єднуються на останньому етапі. В результаті дотримання усіх умов у вас вийдуть ідеальні капкейки, які залишиться лише доповнити кремом чіз – і у вас на столі буде приголомшливий смачний і красивий десерт.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Какао-порошок – 10 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 5 гр.
- Масло рослинне – 90 мл
- Яйце – 70 гр.
- Кефір – 150 мл
- Гелевий барвник – 1 ч. л.
- Для крему: –
- Цукрова пудра – 150 гр.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Сир вершковий – 450 гр.
- Ванільна есенція – 10 мл
Процес приготування:
В глибокій мисці з’єднуємо сухі інгредієнти: просіваємо борошно, розпушувач, додаємо цукор і какао (какао використовуємо натуральне, воно додасть капкейкам приємний шоколадний аромат). Перемішуємо їх віночком.
В чисту миску наливаємо кефір кімнатної температури, розбиваємо яйця і додаємо рослинне масло, туди ж відправляємо гелевий барвник.
Рідкі інгредієнти збиваємо за допомогою міксера, щоб вийшла маса однорідної консистенції.
В 2-3 підходу додаємо в рідку масу сухі інгредієнти, перемішуючи все до однорідної консистенції, щоб не було грудочок.
У форму для капкейків укладаємо паперові вкладиші – це самий простий і зручний спосіб. Кожен капкейк випікається в індивідуальній формі, форму для випічки не потрібно змащувати маслом і потім довго відмивати від запеченого тіста.
Заповнюємо форми тістом на 2/3, цього буде достатньо, так як в процесі випічки тісто підніметься. Ставимо форму в розігріту до 175 градусів духовку і випікаємо 10-12 хвилин. Капкейки головне не пересушити, щоб усередині вони залишилися трохи вологими. Після закінчення 10-12 хвилин необхідно перевірити капкейки зубочисткою, якщо тісто ще прилипає – залишити на 1-2 хвилини в духовій шафі.
Готові капкейки виймаємо з духовки і залишаємо на 10-15 хвилин, після чого виймаємо їх з форми і укладаємо в контейнер. Закриваємо кришкою і залишаємо на 3-4 години, щоб вони пропарились всередині, а шапочка зверху стала трохи м’якше.
Охолоджене вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо в глибоку миску, додаємо цукрову пудру і ванільний екстракт. За допомогою міксера збиваємо інгредієнти до однорідної консистенції гладкої маси.
Потім в масу додаємо охолоджене вершковий сир і за допомогою міксера з’єднуємо інгредієнти до однорідності. Перебивати масу не варто, щоб не відшарувалася сироватка.
В кондитерський мішок вставляємо насадку для крему (для ідеальної шапочки краще всього вибрати металеві насадки під назвою «Відкрита зірка» або «Закрита зірка» 12 мм. У них трохи відрізняється малюнок, але обидві вони дуже зручні, тут вже вибирати вам).
Оформляємо шапочки капкейків кремом чіз. Також для декору можна використовувати невеликі маршмелоу. Викладаємо капкейки на блюдо і подаємо на стіл.
Приємного апетиту!
Капкейки Червоний оксамит Кекс на кефірі в духовці Кекси з какао Кекси на кефірі силіконових формочках в духовці Кекси на рослинному маслі Шоколадний кекс без молока Шоколадний кекс без яєць Шоколадні мафіни на кефірі