Пропонуємо вам рецепт дуже простого і в той же час неймовірно смачного десерту. Для його приготування вам не буде потрібно багато часу. Крім того, всі необхідні для шоколадного кексу інгредієнти , знайдуться в холодильнику у будь-якої господині.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 300 – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло соняшникова 50 мл
  • Молоко коров’яче – 100 гр.
  • Окріп – 100 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати шоколадний кекс на окропі? Для початку беремо глибоку миску і змішуємо в ній всі сухі інгредієнти: борошно пшеничне, цукор, розпушувач тіста, харчову соду і какао-порошок.

Беремо ще одну миску, в якій будемо з’єднувати молоко з яйцем.

Після того, як молоко і яйце перетворилися в однорідну консистенцію, туди поступово вводимо окріп, а потім соняшникову олію. Все добре збиваємо за допомогою віночка.

Далі необхідно отриману масу з’єднати з сухими інгредієнтами.


Після цього тісто викладаємо у форму, яка повинна бути попередньо змазаний рослинним маслом. Кекс випікається при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.

Приємного апетиту!

Кекси Кекси з какао Кекси на молоці в духовці Кекси на рослинному маслі Шоколадні кекси Шоколадні кекси на молоці