Якщо вам хочеться приготувати щось дуже смачне, ніжне й ароматне, то дочитайте цей рецепт до кінця. Такі капкейки зможуть сподобатися навіть самому вередливому гостю. Вони точно зможуть прикрасити ваш вечір завдяки своєму насиченому і приємному смаку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 310 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванільний цукор – 50 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Чорниця – 200 гр.

Процес приготування:

Готувати капкейки з чорницею просто! Вам варто відповідально поставитися до вибору ягід. Якщо чорниця буде володіти кислим ароматом, значить, вона починає псуватися. Такий продукт не рекомендується купувати та використовувати у приготуванні капкейків. Приготування капкейків починаємо з обробки чорниці. Для початку нам необхідно її перебрати, прибираючи всі зіпсовані плоди. Після цього пересипаємо ягоди в глибоку миску і заливаємо їх водою. На поверхню повинен спливти все сміття, який міг загубитися серед ягід. Усунути його можна за допомогою невеликого шматочка тканини. Після цього поміняйте воду і залиште в ній чорницю приблизно на 20-25 хвилин. Коли час вийде, промийте ягоди кілька разів. Розташуйте на столі паперові рушники. Розкладіть на них ягоди чорниці. Рушники вберуть в себе всю зайву вологу з поверхні ягід.

Переходимо до підготовки тесту. Для початку нам необхідно розбити тарілку два курячих яйця. Після цього додайте до них молоко. Ви можете брати молоко будь-якої жирності. Головне, щоб воно було свіже. Вершкове масло покладіть на тарілку і поставте посуд у мікрохвильову піч приблизно на 2 хвилини. Коли масло повністю розтопиться, додайте до молока та яєць. Збийте отриману суміш з допомогою міксера. В результаті вона повинна стати однорідною. Замість міксера ви можете скористатися звичайним віночком.

Просіваємо борошно з допомогою сита. Цей процес варто повторити кілька разів. Так борошно насититься киснем, тісто вийде пористим і повітряним, а сама випічка – м’якою. Додайте до борошна цукровий пісок і розпушувач. Добре перемішайте суміш. Після цього насипте в миску ванільний цукор. Він додасть нашій випічці приємний аромат, який зможе миттєво розбудити апетит. Ще раз розмішайте суху суміш.

Починайте поступово додати суху суміш до молока, масла і яєць. Краще всього зробити це в кілька підходів. Після кожного додавання добре перемішуйте тісто. Для цього можна використовувати звичайну ложку. Додайте в тісто сухі ягоди чорниці. Акуратно розмішайте його зворотною стороною ложки, щоб не пошкодити ягоди.

Випікати капкейки рекомендується в силіконовій формі. Її не потрібно змащувати. Це дуже зручно і значно економить ваші сили і час. Помістіть тісто у формі. Перенесіть її в духовку, яку необхідно заздалегідь розігріти до 180 градусів. Випікайте капкейки протягом 30-35 хвилин. Їх готовність можна перевіряти за допомогою зубочистки. Вона не залишить на поверхні капкейків помітних слідів. Коли вони будуть готові, на їх верхівці з’явиться золотава скоринка. Після цього потрібно вимкнути духовку.

Перекладіть капкейки на тарілку і дайте їм трохи охолонути. Ви можете прикрасити їх за допомогою свіжих ягід, цукрової пудри, шоколаду. Такий десерт відмінно підійде як для сімейного вечері, так і для святкового столу. Капкейки з чорницею відмінно поєднуються з морозивом, яке також може допомогти вам прикрасити страву. Запасіться необхідними продуктами і починайте готувати!

Капкейки