Хочете приготувати десерт, витративши на це не більше півгодини? Хочемо запропонувати вам відповідний рецепт! Ніжні і повітряні капкейки з ванільною начинкою. На заміс тіста йде не більше 5 хвилин, близько півгодини на випічку і через годину готовий десерт у вас на столі! Замість апельсинового джему можете використовувати свіжі або заморожені ягоди, улюблене варення або фрукти.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Масло вершкове – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1.75 склянки
- Сир 9% – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
- Апельсиновий джем – 12 ч. л.
- Ванілін – 2 щіпки
- Яйце – 3 шт.
Процес приготування:
Готувати капкейки з ванільною начинкою просто! У глибоку миску розбиваємо 2 яйця, додаємо цукор і за допомогою віночка збиваємо до легкої піни. Потім додаємо розтоплене в мікрохвильовій печі і охолоджене вершкове масло, молоко, просіяне борошно з розпушувачем, сіль і мускатний горіх. Віночком перемішуємо тісто до однорідної консистенції без грудочок.
В окрему миску викладаємо сир, додаємо ванілін, яйце і цукрову пудру. Перемішуємо до однорідної консистенції – начинка готова.
В силіконові форми для випічки капкейків укладаємо паперові формочки і наповнюємо їх тестом наполовину. Потім в кожну форму кладемо по столовій ложці сирно-ванільної начинки і по чайній ложці джему. Зверху покриваємо начинку тістом, що залишилося. Ставимо капкейки випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Готові рум’яні капкейки виймаємо з духовки і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб вони трохи охолонуть, після чого виймаємо їх з форми і викладаємо на решітку, залишаємо до повного охолодження. Готові капкейки викладаємо на блюдо і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Капкейки Кекси Кекси в духовці Кекси в паперових формочках Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Сирні кекси Сирні маффіни