Страви з капусти в кожній сім’ї займають особливе місце. Її солять, маринують, тушкують і готують різні салати. Для сучасних, дуже зайнятих господинь, пропонується рецепт маринованої капусти з морквою і часником, який відноситься до розряду смачних і швидких. А для тих, хто дружить зі спеціями і приправами, буде можливість кожен раз готувати цю закуску з новим смаком. Маринуємо капусту відразу в літровій банці.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Коріандр (у зернах) – 0.5 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для маринаду: ( ) –
  • Вода – 0.5 л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати капусту, мариновану з морквою і часником швидкого приготування? Спочатку готують овочі для маринування. Їх чистять, миють і з допомогою кухонних гаджетів подрібнюють в дрібну стружку. Часник рубають ножем або подрібнюють на часничниці. Потім всі складають у будь-який посуд і рукою перемішують і трохи перетирають.

Цю овочеву нарізку щільно укладають пошарово в чисту літрову банку, пересипаючи кожен шар зернами коріандру. Поверх овочів кладуть листочки лавра і посипають чорним перцем.

В каструлі варять маринад із вказаного в рецепті кількості чистої води, солі, цукру і в кінці додають лимонну кислоту. Киплячим маринадом заливають капусту в банку, заповнюючи її до верхнього краю банки.

Потім капусту мінімум протягом 12 годин, а краще 1 добу, тримають при звичайній кімнатній температурі. Після закінчення цього часу трохи маринаду зливають і заливають капусту рослинним маслом.

Маринована капуста з морквою і часником готова. Вона добре зберігається в холодильнику під капроновою кришкою до 2 тижнів.

Приємного апетиту!

Гостра маринована капуста Маринована капуста Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою і часником Солодка маринована капуста