Страви з капусти в кожній сім’ї займають особливе місце. Її солять, маринують, тушкують і готують різні салати. Для сучасних, дуже зайнятих господинь, пропонується рецепт маринованої капусти з морквою і часником, який відноситься до розряду смачних і швидких. А для тих, хто дружить зі спеціями і приправами, буде можливість кожен раз готувати цю закуску з новим смаком. Маринуємо капусту відразу в літровій банці.
Інгредієнти: на 1 л.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Коріандр (у зернах) – 0.5 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для маринаду: ( ) –
- Вода – 0.5 л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати капусту, мариновану з морквою і часником швидкого приготування? Спочатку готують овочі для маринування. Їх чистять, миють і з допомогою кухонних гаджетів подрібнюють в дрібну стружку. Часник рубають ножем або подрібнюють на часничниці. Потім всі складають у будь-який посуд і рукою перемішують і трохи перетирають.
Цю овочеву нарізку щільно укладають пошарово в чисту літрову банку, пересипаючи кожен шар зернами коріандру. Поверх овочів кладуть листочки лавра і посипають чорним перцем.
В каструлі варять маринад із вказаного в рецепті кількості чистої води, солі, цукру і в кінці додають лимонну кислоту. Киплячим маринадом заливають капусту в банку, заповнюючи її до верхнього краю банки.
Потім капусту мінімум протягом 12 годин, а краще 1 добу, тримають при звичайній кімнатній температурі. Після закінчення цього часу трохи маринаду зливають і заливають капусту рослинним маслом.
Маринована капуста з морквою і часником готова. Вона добре зберігається в холодильнику під капроновою кришкою до 2 тижнів.
Приємного апетиту!
Гостра маринована капуста Маринована капуста Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою і часником Солодка маринована капуста