Ароматний і смачний пиріг з капустою. В начинку, крім капусти, м’ясний фарш кладемо і свіжу зелень. Тісто замішуємо на сметані і майонезі – м’якуш готового пирога виходить пористим, незважаючи на вологу начинку. А скориночка порадує погляд золотистим рум’янцем. Невелика хитрість: щоб капуста в начинці була м’якою, перед гасінням бланшируем її пару хвилин в окропі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 1 склянка
  • Майонез – 1 ст.
  • Сіль (для тіста) – за смаком
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 8 ст. л.
  • Капуста білокачанна – 600 гр.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль (для начинки) – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений (для начинки) – 0.25 ч. л.
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування капустяного заливного пирога з фаршем на сметані і майонезі?Капусту тонко шаткуємо. Обжимаем нарізану масу руками. В великій каструлі доводимо до кипіння воду і опускаємо в неї нашатковану капусту. Бланшируем її протягом двох хвилин. За цей час овочеві волокна пом’якшаться. Відкидаємо бланшировану капусту на друшляк і даємо всієї рідини стекти.

Поки капуста обсушивается на друшляку, очищаємо і ріжемо на дрібні кубики цибулю. Розігріваємо в сковороді рослинне масло в невеликій кількості і висипаємо в нього подрібнену цибулю. Обсмажуємо до прозорості.

Потім викладаємо в цибуля м’ясний фарш і відразу починаємо розбивати його лопаткою, щоб створити розсипчастість. Обсмажуємо фарш разом з цибулею ще дві-три хвилини. Солимо і перчимо масу, перемішуємо.

Додаємо в сковороду бланшировану капусту, подрібнену зелень кропу і перемішуємо. Досолює за смаком. Начинка готова – знімаємо її з плити і даємо охолонути до теплої температури.

Замішуємо тісто для пирога. У миску розбиваємо яйця, додаємо сметану, майонез, соду і сіль. Віночком збиваємо до однорідності. Далі просіваємо борошно і змішуємо її з приготовленої рідкою масою. Добре вимішуємо тісто, щоб не залишилося грудочок.

Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Викладаємо у форму половину тіста, даємо йому розподілитися по всьому периметру.

Остигнула начинку ложкою рівномірно викладаємо на шар тіста.

Другу половину тіста виливаємо на начинку, намагаючись зробити так, щоб повністю покрити її. Вирівнюємо поверхню.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів і відправляємо в неї форму з пирогом на середній рівень. Випікаємо протягом тридцяти п’яти – сорока хвилин, поки на поверхні не сформується виражена рум’яна кірочка. Готовий пиріг дістаємо з духовки, акуратно витягаємо з форми і покласти на решітку, щоб скоринка не стала вологою від конденсату. Подаємо на стіл в теплому або холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг з капустою і яйцем Заливний пиріг з капустою на майонезі Заливний пиріг з капустою на сметані і майонезі Заливний пиріг на сметані і майонезі Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога з капустою