З превеликим бажанням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом Карбонара з куркою, грибами та вершками. Ароматне блюдо виходить ніжним і апетитним. Процес приготування займе невелику кількість вільного часу. Приготуйте Карбонару на свято, і ваші гості будуть в захваті.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Вершки – 150 мл
- Куряче філе – 300 гр.
- Сіль – за смаком
- Спагетті – 200 гр.
- Печериці свіжі – 3 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Майонез – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати карбонару з куркою, грибами та вершками? Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування ситної Карбонара.
Куряче філе промийте, викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою, посоліть і додайте лавровий лист.
Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зніміть піну, яка утворилася шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть куряче філе під кришкою 20 хвилин.
Печериці ретельно очистіть від шкірки.
Зварене куряче філе акуратно вийміть з бульйону, наріжте на шматочки, щоб швидше остудити.
Куряче філе розберіть на волокна.
Сковороду добре розігрійте на вогні, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть нарізану курячу грудку, постійно помішуючи, трохи обсмажте. Посоліть і поперчіть.
Очищені печериці наріжте невеликими скибочками, викладіть в сковороду до курячого філе і обсмажте до повного випаровування утворився соку.
Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем, додайте в сковороду.
Додайте необхідну кількість майонезу і добре перемішайте. Майонез при необхідності можна замінити сметаною.
Влийте необхідну кількість вершків будь-якої жирності. Перемішайте і доведіть до кипіння.
У каструлю налийте холодну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, посоліть, викладіть необхідну кількість спагетті.
Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк.
Твердий сир натріть на дрібній тертці.
На тарілки для подачі викладіть спагетті, а зверху розподіліть соус і присипте подрібненим твердим сиром. Карбонару з куркою, грибами та вершками подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Паста карбонара Паста карбонара з грибами та вершками Паста карбонара з куркою і вершками Паста карбонара у вершковому соусі