З превеликим бажанням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом Карбонара з куркою, грибами та вершками. Ароматне блюдо виходить ніжним і апетитним. Процес приготування займе невелику кількість вільного часу. Приготуйте Карбонару на свято, і ваші гості будуть в захваті.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Вершки – 150 мл
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Спагетті – 200 гр.
  • Печериці свіжі – 3 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати карбонару з куркою, грибами та вершками? Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування ситної Карбонара.

Куряче філе промийте, викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою, посоліть і додайте лавровий лист.

Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зніміть піну, яка утворилася шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть куряче філе під кришкою 20 хвилин.

Печериці ретельно очистіть від шкірки.

Зварене куряче філе акуратно вийміть з бульйону, наріжте на шматочки, щоб швидше остудити.

Куряче філе розберіть на волокна.

Сковороду добре розігрійте на вогні, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть нарізану курячу грудку, постійно помішуючи, трохи обсмажте. Посоліть і поперчіть.

Очищені печериці наріжте невеликими скибочками, викладіть в сковороду до курячого філе і обсмажте до повного випаровування утворився соку.

Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем, додайте в сковороду.

Додайте необхідну кількість майонезу і добре перемішайте. Майонез при необхідності можна замінити сметаною.

Влийте необхідну кількість вершків будь-якої жирності. Перемішайте і доведіть до кипіння.

У каструлю налийте холодну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, посоліть, викладіть необхідну кількість спагетті.

Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк.

Твердий сир натріть на дрібній тертці.

На тарілки для подачі викладіть спагетті, а зверху розподіліть соус і присипте подрібненим твердим сиром. Карбонару з куркою, грибами та вершками подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Паста карбонара Паста карбонара з грибами та вершками Паста карбонара з куркою і вершками Паста карбонара у вершковому соусі