Для любителів макаронних виробів та італійської кухні від усієї душі рекомендую скористатися надзвичайно смачним рецептом і приготувати пасту Карбонара з 10%-ми вершками. Основне апетитне блюдо відмінно буде виглядати в якості гарячого на сімейне застілля.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вершки 10% – 200 мл
- Шинка – 400 гр.
- Сіль – за смаком
- Спагетті – 400 гр.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Базилік свіжий – для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати пасту карбонару з 10%-ми вершками? Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування найніжнішої пасти Карбонара з 10%-ми вершками.
Червоний цибулю очистіть від лушпиння і промийте.
Очищений червоний цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Глибоку сковороду розігрійте на вогні, налийте невелику кількість оливкової олії, викладіть подрібнений червоний цибулю і трохи обсмажте.
Шинку очистити від оболонки, і наріжте дрібним кубиком.
До смаженій луку викладіть нарізану шинку. Постійно помішуючи, обсмажте до золотистого кольору. Посоліть і поперчіть.
В глибокій ємності з’єднайте курячі жовтки і 10%-і вершки. Ретельно перемішайте до однорідного стану.
Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці. Замість «Пармезану» можна використовувати будь-сир твердого сорту.
У каструлю налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте трохи солі, викладіть вказане в рецепті кількість спагетті.
Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк, перекладіть на сковороду, влийте соус і додайте подрібнений сир. Постійно помішуючи, прогрійте кілька хвилин до загустіння соусу.
На порційні тарілки викладіть приготовлену пасту Карбонара з 10%-ми вершками, зверху прикрасьте гілочкою базиліка і подавайте на стіл..
Приємного апетиту!
Паста карбонара з шинкою Паста карбонара з шинкою і вершками Паста карбонара класична Паста карбонара у вершковому соусі