Сьогодні хочу поділитися чудовим блюдом італійської кухні. Паста Карбонара з беконом і грибами у вершковому соусі виходить ароматною і досить апетитною. Таке блюдо відмінно підійде як на кожен день, так і на святковий обід. Обов’язково приготуйте, і ви залишитеся задоволені!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вершки 33% або Вершки 30% – 300 мл
  • Бекон – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Спагетті – 400 гр.
  • Яйце перепелине – 8 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Прованські трави – за смаком
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Базилік свіжий – для прикраси

Процес приготування:

Готувати пасту карбонару з беконом і грибами у вершковому соусі просто! Печериці очистити від шкірки, наріжте тонкими скибочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте. Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці. Бекон наріжте тонкими скибочками. Часник очистіть від лушпиння і промийте.

добре розігрійте Сковороду на середньому вогні. Налийте оливкова олія. Викладіть підготовлений бекон і обсмажте до рум’яної скоринки. Потім зніміть зі сковороди. На сковороду викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажте до розм’якшення.

До смаженій репчатому цибулі додайте печериці і пропущений через прес часник, обсмажте до повного випаровування виділився соку.

Потім налийте необхідну кількість жирних вершків. Посоліть і поперчіть за смаком. Додати прованські трави. Доведіть соус до загусання.

У каструлю налийте велику кількість холодної води, поставте на вогонь і закип’ятіть, добре посоліть, викладіть необхідну кількість спагетті. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів. Після чого спагетті злийте через друшляк або сито.

Готові спагетті розкладіть по порціях, зверху полийте приготованим вершковим соусом, потім викладіть обсмажений бекон, полийте збитими перепелиними яйцями і присипте подрібненим сиром «Пармезан». Пасту Карбонара з беконом і грибами у вершковому соусі подавайте на стіл, прикрасивши листочка базиліка.

Приємного апетиту!

Паста карбонара без вершків Паста карбонара з беконом Паста карбонара з грибами та вершками Спагеті карбонара з вершками Спагеті карбонара з вершками і беконом