Нещодавно відкрила для себе рецепт неймовірно смачною карбонара з куркою і печерицями. Блюдо виходить надзвичайно ніжним і соковитим. Приготуйте таку пасту, і ви отримаєте незабутнє задоволення.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Вершки 26% або Вершки 33% або Вершки 30% – 500 мл
  • Куряче філе – 400 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Макарони – 250 гр.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Чебрець свіжий – 4 гілки
  • Цибуля порей – 1 перо

Процес приготування:

Готувати карбонару з куркою і печерицями просто! Куряче філе вимити, обсушити паперовими рушниками, а потім наріжте невеликими за розміром шматочками.

Печериці ретельно очистіть від шкірки, наріжте тонкими скибочками.

Цибуля порей промийте, розріжте білу частину і наріжте тонкими кільцями.

Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем, додайте в сковороду.

Сковороду добре розігрійте на вогні, налийте невелику кількість оливкової олії, викладіть нарізане куряче філе, постійно помішуючи, обсмажте до зміни кольору. Посоліть і поперчіть.

Підготовлені печериці викладіть в сковороду до курячого філе.

Обсмажте до повного випаровування утворився соку.

Потім додайте нарізану цибулю порей і подрібнений часник.

Чебрець промийте, обсушіть, а потім додайте в сковороду листочки чебрецю.

Влийте необхідну кількість жирних вершків.

Перемішайте і доведіть до кипіння. У каструлю налийте холодну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, посоліть, викладіть необхідну кількість макаронних виробів. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк.

Відварену пасту викладіть в вершковий соус. Добре перемішайте і відразу зніміть з вогню.

Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці. На тарілки для подачі викладіть пасту, а зверху присипте подрібненим сиром. Карбонару з куркою і печерицями подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Паста карбонара Паста карбонара з грибами Паста карбонара з грибами та вершками Паста карбонара з куркою і вершками Паста карбонара у вершковому соусі