Карбонара – це традиційне італійське блюдо, приготоване з вершковим соусом та сиром. Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом дуже смачною Карбонара, приготовленої з беконом, куркою і вершками. Блюдо виходить неймовірно гарним, ніжним і соковитим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Вершки – 400 мл
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Бекон – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Фетучіні – 300 гр.
  • Біле напівсухе вино – 50 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Базилік свіжий – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування карбонара з беконом, куркою і вершками. Часник очистіть від лушпиння, сполосніть і подрібніть гострим ножем. Добре розігрійте Сковороду на помірному вогні, налийте невелику кількість оливкової олії, викладіть подрібнений часник і, постійно помішуючи, злегка обсмажте його.

Куряче філе добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, наріжте кубиками і викладіть на розігріту сковороду з часником. Обсмажте до зміни кольору, постійно помішуючи, посоліть і додайте мелений чорний перець за смаком.

Бекон наріжте невеликими скибочками. Бекон можна використовувати будь – сирої, сирокопчений або копчено-варений. Влийте біле вино і готуйте на повільному вогні, періодично помішуючи.

Після чого влийте необхідну кількість вершків будь-якої жирності. Перемішайте і доведіть до кипіння.

У каструлю налийте холодну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, посоліть, посипте необхідну кількість фетуччини. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, потім злийте через друшляк.

Твердий сир наріжте скибочками і додайте в соус. Ретельно перемішайте і зніміть з вогню.

Базилік гарненько промийте і обсушіть. Подрібніть ножем і додайте в соус. Добре перемішайте.

Фетуччини розкладіть по тарілках. Зверху рівномірно розподіліть соус. Карбонару з беконом, куркою і вершками подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Паста карбонара з беконом Паста карбонара з беконом, вершками та сиром Паста карбонара з куркою і вершками Паста карбонара класична