Всім, хто любить макарони, рекомендую приготувати надзвичайно смачну Карбонару з шинкою, молоком та сиром. Страва виходить не тільки апетитним, але і збалансованим за смаком з ідеальним співвідношенням інгредієнтів.


Інгредієнти: на 6 порц.

  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Шинка – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Макарони – 400 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати карбонару з шинкою, молоком і сиром одне задоволення! Шинку очистити від оболонки, і наріжте дрібним кубиком.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями.

Глибоку сковороду розігрійте на вогні, налийте невелику кількість оливкової олії, викладіть подрібнену шинку і нарізану ріпчасту цибулю, трохи обсмажте.

Часник очистіть від лушпиння, промийте і нарубаєте гострим ножем, додайте в сковороду і постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин.

Твердий сир натріть на крупній тертці, викладіть в сковороду і ретельно перемішайте.

Влийте необхідну кількість молока. Молоко можна використовувати будь-якої жирності.

Посоліть і поперчіть.

Постійно помішуючи, доведіть соус до загусання.

В каструлю або сотейник налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте трохи солі, викладіть вказане в рецепті кількість макаронних виробів. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк.

Відварені макаронні вироби розкладіть на порційні тарілки і зверху рівномірно розподіліть вершковий соус. Карбонару з шинкою, молоком і сиром подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Паста карбонара Паста карбонара без вершків Паста карбонара з шинкою Паста карбонара класична