Всім, хто любить макарони, рекомендую приготувати надзвичайно смачну Карбонару з шинкою, молоком та сиром. Страва виходить не тільки апетитним, але і збалансованим за смаком з ідеальним співвідношенням інгредієнтів.
Інгредієнти: на 6 порц.
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Шинка – 300 гр.
- Сіль – за смаком
- Макарони – 400 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати карбонару з шинкою, молоком і сиром одне задоволення! Шинку очистити від оболонки, і наріжте дрібним кубиком.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями.
Глибоку сковороду розігрійте на вогні, налийте невелику кількість оливкової олії, викладіть подрібнену шинку і нарізану ріпчасту цибулю, трохи обсмажте.
Часник очистіть від лушпиння, промийте і нарубаєте гострим ножем, додайте в сковороду і постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин.
Твердий сир натріть на крупній тертці, викладіть в сковороду і ретельно перемішайте.
Влийте необхідну кількість молока. Молоко можна використовувати будь-якої жирності.
Посоліть і поперчіть.
Постійно помішуючи, доведіть соус до загусання.
В каструлю або сотейник налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте трохи солі, викладіть вказане в рецепті кількість макаронних виробів. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк.
Відварені макаронні вироби розкладіть на порційні тарілки і зверху рівномірно розподіліть вершковий соус. Карбонару з шинкою, молоком і сиром подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Паста карбонара Паста карбонара без вершків Паста карбонара з шинкою Паста карбонара класична