Для всіх, хто любить просту домашню їжу, хочу запропонувати неймовірно смачний рецепт карбонара з сирокопченим беконом і вершками. Блюдо відмінно підійде для сімейного обіду або дружніх посиденьок, а також святкового або романтичної вечері. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Вершки 20% – 200 мл
  • Бекон сирокопчений – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Спагетті – 250 гр.
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати карбонару з сирокопченим беконом і вершками? Підготуйте інгредієнти в необхідній кількості для приготування Карбонара з сирокопченим беконом і вершками.

У каструлю налийте холодну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, посоліть, викладіть необхідну кількість спагетті. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці.

Після чого спагетті процідіть через друшляк або сито.

Потім макаронні вироби викладіть в каструлю і остудіть.

Сирокопчений бекон наріжте тонкими скибочками.

Часник очистіть від лушпиння і подрібніть гострим ножем.

Сковороду добре розігрійте на вогні. Налийте трохи оливкової олії.

Викладіть подрібнений бекон і часник.

Постійно помішуючи, обсмажте інгредієнти до рум’яної скоринки.

Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці. Замість «Пармезану» можна використовувати будь-сир твердого сорту.

Курячі яйця розділити на жовтки і білки.

Відміряйте необхідну кількість вершків, потім додайте курячі жовтки і ретельно перемішайте до однорідної консистенції з допомогою віночка.

До смаженій бекону влийте вершково-жовткову масу, посоліть і поперчіть, доведіть соус до кипіння, а потім викладіть відварені спагетті. Гарненько перемішайте. Прогрійте кілька хвилин.

Додайте подрібнений сир, перемішайте і зніміть з вогню.

Петрушку вимийте, обсушіть і наріжте гострим ножем. Блюдо присипте подрібненою петрушкою.

Ароматну Карбонару з сирокопченим беконом і вершками подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Паста карбонара Паста карбонара з беконом Паста карбонара з беконом і вершками Паста карбонара з беконом, вершками та сиром Паста карбонара у вершковому соусі Спагеті карбонара з вершками і беконом