Пергамент відмінно підходить для запікання картоплі часточками. Його не потрібно рясно змащувати маслом – досить легкого промаслення. Картопля на такій поверхні виходить нежирним, зі скоринкою, трохи сухуватим – такий зручно брати руками і вмочати в улюблений соус. Пергамент, на відміну від фольги, не прилипає до картоплі. Ризик пригорання – мінімальний. Ідеальний варіант для запікання картопляних скибочок.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 800 гр.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Чебрець свіжий – 3 – 4 гілки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати картоплю дольками на пергаменті в духовці. Якщо має значення красива рівна форма картопляних скибочок, то бульби картоплі краще вибирати більш-менш правильної форми і приблизно однакового розміру. Картопля очищаємо від шкірки, ретельно промиваємо, розрізаємо на поздовжні скибочки, як на фото. Обсушуємо часточки на паперовому рушнику.

Часник звільняємо від лушпиння, пропускаємо через прес. Отриману кашку викладаємо в широку миску. Вливаємо до часнику оливкова масло, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. З гілочок чебрецю общипываем листочки і також висипаємо в миску. Змішуємо всі разом. Викладаємо скибочки картоплі до отриманої суміші і руками перемішуємо їх, намагаючись, щоб ароматна маса покрила кожен шматочок картоплі.

Деко застеляємо шматком пергаменту потрібного розміру. З допомогою силіконової пензлика змащуємо пергамент на деко рослинним маслом.

На пергаменті розкладаємо часточки картоплі в ароматній заправці.

Духовку завчасно розігріваємо до температури 190 градусів. Встановлюємо в неї деко з картоплею на середній рівень. Запікаємо протягом сорока хвилин. Стежимо, щоб часточки не пересушились. Готову картоплю дістаємо з духовки.

Перекладаємо гарячі часточки на сервірувальну тарілку і подаємо до столу відразу ж, поки вони не встигли охолонути. Такий картопля добре підходить як гарнір до різних страв з м’яса або птиці, так і в якості самостійного блюда з соусами.

Смачного!

Картопля Картопля по-селянськи Картопля часточками в духовці Картопля часточками з часником в духовці Часточки картоплі з хрусткою скоринкою