Хто не любить рум’яні хрусткі скибочки картоплі в шкірці, запечені в духовці, до золотистої скоринки? Один тільки вид цих апетитних шматочків викликає апетит і непереборне бажання їх спробувати. Найсмачніша картопля в шкірці виходить саме з молодої картоплі: шкірка у неї ніжна, м’яка, а м’якоть соковита і розсипчаста.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 1 кг
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Куркума – 0.5 ч. л.
  • Прованські трави – 0.5 ч. л.
  • Паприка – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати часточки картоплі в шкірці, запечені в духовці? Оскільки будемо запікати картоплю з шкіркою, то важливо особливу увагу приділити його промивання. Викладаємо бульби в раковину і ретельно миємо їх під струменем теплої проточної води. При необхідності використовуємо м’яку щітку. Після промивання викладаємо картоплю на рушник і добре просушуємо кожну штуку, щоб не залишалося зайвої вологи.

Після обсушування кожен бульба розрізаємо на чотири-шість акуратних поздовжніх часточок, як на фото. Бажано, щоб всі часточки були приблизно однакового розміру: так вони не тільки будуть виглядати привабливіше, то і пропечуться рівномірно.

Далі готуємо суміш спецій для картоплі. У невелику миску поміщаємо вказану кількість куркуми, прованських трав і паприки. Кожна спеція «відповідає» за свій аспект апетитного страви: красивий колір, приємний аромат, делікатна солодкість.

суху суміш вливаємо оливкове масло, перемішуємо.

Поміщаємо нарізані часточки в широку миску. Зверху виливаємо суміш спецій з оливковою олією.

Додаємо сіль за смаком. Перемішуємо руками так, щоб покрити спецій кожну часточку.

Деко застеляємо шматком пергаменту потрібного розміру. З допомогою силіконової пензлика змащуємо пергамент на деко рослинним маслом.

На пергаменті розкладаємо часточки картоплі в ароматній заправці. Укладаємо шматочки так, щоб вони один одного не стосувалися. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 200 градусів. Відправляємо в неї деко з картоплею на середній рівень. Запікаємо протягом двадцяти п’яти-тридцяти хвилин.

Поки картопля в духовці, готуємо додаткову ароматичну добавку. Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно ріжемо ножем.

Часник звільняємо від лушпиння, миємо, обсушуємо, пропускаємо через прес.

Отриману часникову кашку змішати з подрібненою зеленню кропу. Розтираємо все ложкою, щоб аромат виділявся інтенсивніше.

Після закінчення зазначеного часу запікання дістаємо деко з духовки і розподіляємо поверх картоплі часниково-кропову суміш.

Повертаємо часточки в духовку і продовжуємо запікати ще п’ять-сім хвилин. За цей короткий час часник не встигне згоріти, але передасть картоплі свій насичений аромат і пікантність.

Готову картоплю дістаємо з духовки. Перекладаємо часточки з дека на сервірувальну тарілку і подаємо до столу негайно, поки часточки гарячі і хрусткі.

Після остигання хрусткі властивості втрачаються, картопля стає більш щільним. Звичайно, його можна розігрівати в мікрохвильовій печі, але найсмачніші часточки – саме відразу після запікання, з пилу-з жару.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля по-селянськи Картопля часточками в духовці Картопля часточками з часником в духовці Часточки картоплі з хрусткою скоринкою