Щоб досягти вираженої скоринки на запечених часточках картоплі, дотримуємося кілька моментів: по-перше, «допомагаємо» утворитися скоринці візуально за допомогою яскравих спецій, а по-друге, включаємо духовку в режимі конвекції. Так картопляні часточки стануть золотистими швидше. Для пікантності до картоплі, крім спецій, додамо подрібнений часник – він відмінно гармонує з картопляної ніжною м’якоттю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 1,5 кг
- Часник – 4 зуб.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Куркума – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готуванні картоплі часточками з скоринкою з часником в духовці. З картоплі зрізаємо шкірку, промиваємо бульби від забруднень і нарізаємо на поздовжні скибочки. Не варто робити з занадто великими, але і дрібнити не потрібно. Потім обсушуємо часточки паперовим рушником, щоб на них не залишалося води і зайвого соку.
Кладемо нарізану картоплю в широку миску і поливаємо його оливковою олією. Поверх висипаємо зазначені прянощі: паприку, прованські трави, куркума, чорний мелений перець, гранульований часник. Свіжий часник очищаємо від лушпиння, зубки пропускаємо через прес. Отриману кашку викладаємо до картоплі і спецій. Руками перемішуємо всі разом і намагаємося рівномірно розподілити всі прянощі і масло по кожній часточці картоплі. Як варіант, можна просто щільно закрити миску відповідної за розміром кришкою і добре струснути.
Деко застеляємо силіконовим килимком або злегка промасленим пергаментом. Розкладаємо на ньому часточки картоплі так, щоб вони один одного не стосувалися. Бажано, щоб часточки розташовувалися гострим зрізом вгору – саме він буде виражено рум’яним.
Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 200 градусів у режимі конвекції. Відправляємо в неї деко з картопляними часточками на середній рівень і запікаємо протягом сорока-сорока п’яти хвилин. До кінця часу запікання часточки повинні стати м’якими всередині і золотистими зовні.
Готову картоплю виймаємо з духовки. Відразу перекладаємо рум’яні часточки з дека на сервірувальну тарілку. Доповнюємо бажаним соусом і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Картопля Картопля по-селянськи Картопля часточками з часником в духовці Часточки картоплі з хрусткою скоринкою