Картопелька запечена на мангалі, з запахом багаття і рум’яною скоринкою – це кращий гарнір, який можна приготувати до шашлику. Особливо хороший для цього молода картопля з тонкою шкіркою.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Картопля (молодий) – 1,5 – 2 кг
  • Часник – 1 головка
  • Масло соняшникове – 70 мл
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування картоплю на мангалі на решітці. Часник очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Змішайте олію з подрібненим часником.

Картопля промийте під проточною водою і просушіть. Картоплю наріжте кружечками завтовшки 1,5-2 сантиметри. Така товщина дозволить картоплі добре пропектися і не підгоріти.

Картоплю перекладіть в миску, посипте його сіллю і перцем, залийте олією з часником, перемішайте.

Дрібно порубаєте зелень і додайте до картоплі. Перемішайте картоплю і залиште на 20-30 хвилин, періодично перемішуйте.

Розкладіть картоплю по решітці. Помістіть решітку над прогорілими вугіллям і запікайте картопля по 7-10 хвилин з кожного боку. Готову картоплю викладіть в миску, за бажанням додайте невеликий шматочок вершкового масла.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля на мангалі Овочі гриль на мангалі