Картопелька запечена на мангалі, з запахом багаття і рум’яною скоринкою – це кращий гарнір, який можна приготувати до шашлику. Особливо хороший для цього молода картопля з тонкою шкіркою.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Картопля (молодий) – 1,5 – 2 кг
- Часник – 1 головка
- Масло соняшникове – 70 мл
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування картоплю на мангалі на решітці. Часник очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Змішайте олію з подрібненим часником.
Картопля промийте під проточною водою і просушіть. Картоплю наріжте кружечками завтовшки 1,5-2 сантиметри. Така товщина дозволить картоплі добре пропектися і не підгоріти.
Картоплю перекладіть в миску, посипте його сіллю і перцем, залийте олією з часником, перемішайте.
Дрібно порубаєте зелень і додайте до картоплі. Перемішайте картоплю і залиште на 20-30 хвилин, періодично перемішуйте.
Розкладіть картоплю по решітці. Помістіть решітку над прогорілими вугіллям і запікайте картопля по 7-10 хвилин з кожного боку. Готову картоплю викладіть в миску, за бажанням додайте невеликий шматочок вершкового масла.
Приємного апетиту!
Картопля Картопля на мангалі Овочі гриль на мангалі