Картопля тушкована з курячими сердечками і печінкою сподобається більшості спробували. Хтось любить курячі сердечка і печінку, а хтось ставиться до цих продуктів насторожено. У будь-якому разі, варто спробувати їх приготувати разом з картоплею. Цей овоч чудово поєднується з курячими потрошками. В результаті отримуємо соковите ситне блюдо і, до того ж, досить недороге. Завдяки поетапному закладання компонентів, картопля виходить розсипчастим, курячі сердечка – м’якими, а печінка – ніжною.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 300 – 350 гр.
- серце Куряче – 300 – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 1 – 1,2 кг
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Приправа для мяса – 1 ч. л.
- Огірки солоні – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 2 – 3 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Готувати картоплю тушковану з курячими сердечками і печінкою легко! Курячі сердечка моєму, очищаємо від плівок і судин.
В каструлі доводимо до кипіння два літри води, підсолюємо її, додаємо лавровий лист і опускаємо підготовлені сердечка. Варимо їх при повільному кипінні протягом тридцяти-тридцяти п’яти хвилин.
Після варіння відкидаємо сердечка на друшляк, злегка даємо їм охолонути і розрізаємо кожну штуку навпіл.
Курячу печінку моєму в проточній воді, видаляємо плівки, судини і прожилки.
Обсушуємо печінку і розрізаємо на шматочки середнього розміру.
У глибокій сковороді розігріваємо олію до дуже гарячого стану.
Викладаємо нарізану печінку і швидко обсмажуємо її до зміни кольору – буквально протягом півтора-двох хвилин. Потім відразу перекладаємо з сковороди на тарілку разом з виділилася рідиною.
В сковороду доливаємо рослинну олію, розігріваємо його.
Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, миємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем.
Також чинимо і з морквою. Як варіант, можна потерти моркву на крупній тертці.
Викладаємо підготовлені овочі в сковороду з олією і обсмажуємо до м’якості протягом п’яти-семи хвилин. Не забуваємо помішувати, щоб не пригоріли.
Після закінчення зазначеного часу додаємо томатну пасту, цукровий пісок, соєвий соус. Перемішуємо, тушкуємо пару хвилин.
Потім з’єднуємо засмажку з курячими сердечками, вливаємо приблизно півсклянки води і тушкуємо все разом під кришкою десять-п’ятнадцять хвилин.
Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його невеликими скибочками і викладаємо до овочів і курячим сердечком. Перемішуємо, додаємо приправу для м’яса, солимо і перчимо за смаком.
Солоний огірок подрібнюємо на дрібні кубики і викладаємо слідом за картоплею.
Доливаємо ще води – рідина повинна доходити до верхнього рівня картоплі. Продовжуємо тушкувати під кришкою до готовності картоплі. Орієнтовно на це піде двадцять-двадцять п’ять хвилин.
Коли картопля стане повністю м’яким, закладаємо вершкове масло і обсмажену курячу печінку разом з печінковим соком, який встиг виділитися. Перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще дві-три хвилини. Знімаємо посуд з плити і залишаємо страву під кришкою настоятися десять-п’ятнадцять хвилин.
Готовий тушкована картопля з печінкою і сердечками розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді. Посипаємо свіжою зеленню для аромату.
Приємного апетиту!
Куряча печінка з картоплею Куряча печінка з морквою і цибулею Куряча печінка з цибулею на сковороді Куряча печінка на сковороді