Хочу поділитися з вами чудовим рецептом картоплі з лисичками в духовці. Ароматне блюдо відмінно виглядає і чудово прикрасить ваш святковий стіл. Для приготування смачної страви використовуються досить прості і доступні інгредієнти, а в підсумку виходить соковита запіканка.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Лисички свіжі – 1 кг
- Часник – 3 зуб.
- Масло рослинне – мл
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Бекон – 200 гр.
- Сметана – 500 гр.
- Кріп – 2 гілки
Процес приготування:
Приступимо до готуванні картоплі з лисичками в духовці. Вимийте картоплю і очистіть його за допомогою овочечистки. Молоду картоплю можна добре помити за допомогою губки для миття посуду.
Очищений картопля викладіть в каструлю, залийте холодною водою, посоліть, додайте кріп і лавровий лист, попередньо вимивши його. Каструлю поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 15 хвилин.
Тим часом добре переберіть лисички, ретельно вимийте їх в холодній воді.
поставте Сковороду на середній вогонь і добре розігрійте, налийте необхідну кількість рослинного масла.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою, потім наріжте дрібним кубиком.
Нарізану ріпчасту цибулю відправте в розігріту сковороду і обсмажте до золотистого кольору. Потім викладіть підготовлені лисички і обсмажте, періодично помішуючи.
Готуйте до тих пір, поки весь грибний сік не випарується. Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і пропустіть через прес або подрібніть за допомогою дрібної терки.
Подрібнений часник, додайте до лисичкам, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком, добре перемішайте.
Бекон дрібно наріжте. Добре розігрійте другу сковороду, покладіть нарізаний бекон і обсмажте до золотистого кольору.
Підготуйте форму для запікання. На дно форми викласти відварену картоплю, зверху розподіліть обсмажений бекон разом з вытопленным жиром.
Потім рівномірним шаром розподілите смажені лисички з ріпчастою цибулею.
Додайте сметану і все добре перемішайте. Заздалегідь розігрійте духовку при температурі 180 градусів. Форму для запікання помістіть в розігріту духовку і запікайте приблизно 20 хвилин.
Готове блюдо з картоплі і лисичок акуратно вийміть з духовки і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Картопля Картопля з лисичками Лисички в сметані Як готувати лисички - рецепти