Хрустка смажена картопля з ніжними грибами – страва, добре знайома всім з дитинства. Щоб мати можливість насолоджуватися ним цілий рік, зібрані в грибний сезон маслюки найкраще відварити і заморозити. Заморожені маслюки не втрачають своїх смакових властивостей і будуть такими ж ароматними.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Маслюки заморожені – 450 гр.
  • Картопля – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Готувати картоплю з замороженими маслюками легко! Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте його.

Гриби перед приготуванням повністю розморозьте і при необхідності наріжте.

Картопля очистіть і наріжте тонкими брусками.

Розігрійте сковороду, влийте соняшникову олію і обсмажте цибулю до золотистого кольору.

Далі додайте до цибулі гриби і продовжуйте смажити, поки не випарується вся рідина.

Потім додайте картоплю, перемішайте, закрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте 10-15 хвилин. Зніміть кришку перемішайте вміст сковороди, приправте і посоліть страву за смаком і доведіть його до готовності.

Коли картопля стане м’яким, страву можна знімати з вогню. Подавайте картопля з грибами в гарячому вигляді, по своєму смаку додайте гарнір з консервованих овочів.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля з маслюками Маслюки, смажені з цибулею Смажені маслюки Як приготувати маслюки - рецепти