Картопляна запіканка – це смачне і оригінальне блюдо з картоплі. Вона особливо сподобається вегетаріанцем і любителям простих страв. Запіканка виходить дуже ніжною, легкої, з апетитною хрусткою скоринкою. Подайте її з зеленню і сметаною, і ваші домашні будуть у захваті!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Картопля – 660 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 125 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати картопляну запіканку без м’яса. Духову піч включаємо на 180 градусів і залишаємо її нагріватися. Приступаємо до приготування страви.
Картоплю очищаємо і промиваємо водою. Ріжемо картоплю тонкими кружальцями і вкладаємо їх у кілька чарок.
Розрізаємо кожну стопку тонкою соломкою.
Заливаємо картоплю водою і даємо настоятися 10 хв. Виливаємо воду.
Вершкове масло розтоплюємо, заливаємо їм картоплю і посипаємо сіллю. Перемішуємо.
На розігріту сковороду (якщо у вас не антипригарне покриття, попередньо змастіть її рослинним маслом) викладаємо картопляну соломку так, щоб вона закривала дно. Обсмажуємо до того, поки низ не стане золотистим.
Відправляємо картоплю в духову піч на 15 хв. перевертаємо його і випікаємо ще 15 хв
Приємного апетиту!
Запіканка з картопляного пюре в духовці Картопляна запіканка