Запіканка з картоплі, фаршу, грибів і сиру – дуже смачне і ніжне блюдо для всієї родини. Вона виходить ситним, поживна і неймовірно апетитною. А запечені продукти зберігають багато корисних вітамінів, а значить краще вечері не придумати!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 4 шт.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Печериці свіжі – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 2 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Гриби – 0,3 кг
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати картопляну запіканку з фаршем, сиром і грибами в духовці. Гриби варимо в кип’яченій воді 20 хв, потім зливаємо воду через друшляк і ріжемо гриби на невеликі шматочки.

Цибулю чистимо від луски і ріжемо кубиками.

Моркву чистимо і промиваємо. Одну моркву натираємо на крупній тертці.

Тепер пасеруємо цибулю на рослинній олії 10 хвилин, додаємо моркву і гриби, перемішуємо і смажимо все ще 10 хв.

Сир натираємо на терці побільше.

Картоплю чистимо і ставимо варитися разом з рештою морквиною в підсоленій воді близько години.

Коли картопля і морква зварилися, товчемо їх і додаємо молоко, а потім додаємо яйце, щоб маса добре трималася.

Беремо форму для запікання і промазуємо її рослинним маслом. Викладаємо шар картоплі, на неї шар грибів, потім знову картоплі, фаршу, картоплі і посипаємо все сиром. Запікаємо півгодини при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Запіканка з картопляного пюре з фаршем та сиром у духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з грибами в духовці Картопляна запіканка з м'ясом в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці Картопляна запіканка з фаршем класична