Запіканка – всім добре знайоме блюдо ще з дитинства. Завдяки тому, що всі інгредієнти перед запіканням подрібнюються, вони має дуже ніжну, ніжну структуру.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряча грудка – 450 – 500 гр.
  • Масло вершкове – 2 – 3 ст. л.
  • Картопля – 500 гр.
  • Суміш перців – за смаком
  • Сир – 150 – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 350 гр.
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування картопляної запіканки з куркою, грибами, сиром і помідорами. Очищену картоплю наріжте і поставте варитися.

Курячу грудку помийте і пропустіть через м’ясорубку.

Цибулину наріжте кубиками, моркву натріть на крупній тертці, помідори дрібно наріжте.

Обсмажте на олії овочі і куряче м’ясо до готовності, додайте сіль і приправи за смаком.

До вареної картоплі додайте вершкове масло і зробіть пюре, щоб воно було повітряне і однорідне, скористайтесь блендером, посоліть його за смаком. У форму для запікання викладіть м’ясну засмажку з овочами, накрийте її картопляним пюре і посипте тертим сиром.

Поставте форму з заготівлею в духовку. Випікайте страву при 180 градусах 30-40 хвилин. Готову запіканку подавайте на стіл в гарячому вигляді зі сметаною.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре в духовці Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з куркою і сиром в духовці Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з сиром і помідорами в духовці