В даному рецепті вам пропонується приготувати просте і універсальне блюдо з картоплі і м’яса курки з допомогою мультварки. Ця запіканка набагато смачніше, ніж в духовці. Кількість продуктів для неї і їх склад можна измянять за своїм бажанням. Для цієї запіканки картоплю нарізають слайсами і куряче м’ясо може бути будь – грудка, гомілку і стегно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Картопля – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло вершкове – за смаком
  • Майонез – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування картопляної запіканки в мультиварці з куркою. Куряче м’ясо добре помийте, обсушіть кухонним рушником і видаліть кісточки. Наріжте його на шматочки довільного розміру.

Цибулини очистіть від лушпиння, промийте водою і наріжте на тонкі півкільця.

Почистіть картоплини, промийте холодною водою і наріжте тонкими слайсами.

Нарізане м’ясо курки покладіть в чашу мультиварки, змащену невеликою кількістю олії. Посипте його сіллю і спеціями за смаком.

Нашатковану цибулю трохи посипте сіллю і пам’ятайте рукою, щоб він дав свій сік, потім перекладіть його на курку.

Нарізану картоплю в окремій ємності посоліть, посипте сушеної зеленню і добре перемішайте. Потім перекладіть його в чашу поверх курки і цибулі.

Додайте до картоплі шматочки вершкового масла і верх запіканки рясно намажте майонезним соусом.

закрийте Кришку приладу і увімкніть програму «Крупа» або «Плов» на 40 хвилин. За цей час курка встигне просмажиться і картопля буде м’яким. Готову запіканку розріжте на порційні шматочки і подайте до столу зі свіжими овочами та зеленню.

Їжте на здоров’я!

Картопляна запіканка Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці