В даному рецепті вам пропонується приготувати просте і універсальне блюдо з картоплі і м’яса курки з допомогою мультварки. Ця запіканка набагато смачніше, ніж в духовці. Кількість продуктів для неї і їх склад можна измянять за своїм бажанням. Для цієї запіканки картоплю нарізають слайсами і куряче м’ясо може бути будь – грудка, гомілку і стегно.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Картопля – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло вершкове – за смаком
- Майонез – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування картопляної запіканки в мультиварці з куркою. Куряче м’ясо добре помийте, обсушіть кухонним рушником і видаліть кісточки. Наріжте його на шматочки довільного розміру.
Цибулини очистіть від лушпиння, промийте водою і наріжте на тонкі півкільця.
Почистіть картоплини, промийте холодною водою і наріжте тонкими слайсами.
Нарізане м’ясо курки покладіть в чашу мультиварки, змащену невеликою кількістю олії. Посипте його сіллю і спеціями за смаком.
Нашатковану цибулю трохи посипте сіллю і пам’ятайте рукою, щоб він дав свій сік, потім перекладіть його на курку.
Нарізану картоплю в окремій ємності посоліть, посипте сушеної зеленню і добре перемішайте. Потім перекладіть його в чашу поверх курки і цибулі.
Додайте до картоплі шматочки вершкового масла і верх запіканки рясно намажте майонезним соусом.
закрийте Кришку приладу і увімкніть програму «Крупа» або «Плов» на 40 хвилин. За цей час курка встигне просмажиться і картопля буде м’яким. Готову запіканку розріжте на порційні шматочки і подайте до столу зі свіжими овочами та зеленню.
Їжте на здоров’я!
Картопляна запіканка Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці