Іспанський холодний суп гаспачо готується з протертих сирих овочів, в основу страви, як правило, обов’язково входять помідори. Крім традиційних для гаспачо овочів, рецепт може входити кавун. Такий незвичайний суп підійде для вегетаріанського меню.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кавун – 300 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0.25 головок
- Огірки – 1 шт.
- Базилік свіжий – за смаком
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування кавунового гаспачо смачний! Огірок помийте, очистіть від шкірки і наріжте на кілька шматків.
Помідори помийте, зробіть на них хрестові надрізи, опустіть в окріп на 1-2 хвилини. Потім починаючи від надрізів, зніміть шкірку, м’якоть наріжте.
З кавуна зріжте зелену шкірку, видаліть насіння, м’якоть наріжте шматочками. У чашу блендера покладіть нарізані помідори, огірок, четвертинку ріпчастої цибулі, кавун, базилік, мелений перець і оливкове масло. Збийте всі інгредієнти до однорідної маси, посоліть за смаком.
Поставте гаспачо в холодильник, щоб суп охолодився. Розлийте по тарілках, прикрасьте зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гаспачо Гаспачо классический