Пропоную Вашій увазі дуже смачний і дуже простий кекс на фруктовому йогурті. Смак кексу безпосередньо залежить від наповнювача йогурту – вишневий, абрикосовий, яблучний і т. д. Рецепт гарний тим, що достатньо всього лише змішати всі інгредієнти, залити у форму і випекти…..вуаля! Кекс – готовий! Швидко і просто!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Цукор-пісок – 0.75 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Йогурт питний (фруктовий) – 250 мл
- Борошно пшеничне – 2 ст.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Сухофрукти – за бажанням
- Ягоди – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати кекс на фруктовому йогурті легко! Візьмемо глибоку миску і змішаємо яйця з цукром. Злегка взобьем їх до появи невеликої піни.
Попередньо візьмемо вершкове масло і розтопити. Дамо йому охолонути, а потім змішаємо його з яєчно-цукрової сумішшю.
Потім додамо йогурт – перемішаємо. Поетапно додаємо пекарський порошок і борошно – все ретельно перемішуємо. В результаті у нас виходить готове тісто консистенції густої сметани.
Якщо все-таки у нас на кухні знайшлися цукати, або свіжі або заморожені ягоди – можна сміливо додавати їх в тісто на цьому етапі.
Все ретельно перемішаємо.
Розігріємо духовку до 180 градусів. Перемістимо тісто у форму для кексу і відправимо її в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин – до готовності. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Смачний кекс на йогуртовій основі готовий! Дамо йому охолонути і можна вийняти наш кекс з форми, розрізати на порційні шматочки і подати гостей до столу.
За бажанням можна присипати його цукровою пудрою або полити кондитерською глазур’ю…, хоча він і без цього гарний;)
Приємного чаювання!!!
Бісквітні кекси Кекси Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси в духовке Кекси на йогурті