Варіантів приготування кексів багато, що дає можливість вибрати найбільш підходящий для себе. Молоко або кефір можна замінити йогуртом, і рецепт заграє новими фарбами. Легкий і поживний молочний продукт зроблять випічку пишною і рум’яної. Домашні оцінять!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Йогурт – 200 мл
- Масло вершкове – 70 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукрова пудра – за смаком
Процес приготування:
Готувати кекс на йогурті легко! В яйця висипаємо цукор. Збиваємо до білого кольору, намагаємося позбутися великих крупинок цукру.
Беремо вершкове масло. Для тіста знадобиться приблизно 60 р. Ще трохи потрібно залишити для обмазування форми. Розтоплюємо Масло повністю і в рідкому вигляді додаємо до яєчної суміші. Збиваємо до однорідності.
Додаємо йогурт. Для тіста найкраще використовувати натуральний, без зайвих добавок і барвників. Перемішуємо.
Просіваємо до рідкої маси борошно. Не забуваємо про сіль і розпушувач. Збиваємо до зникнення грудочок. Тісто готове.
Рясно обмазуємо форму для кексу вершковим маслом. Виливаємо у форму тісто. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо блюдо запікатися на 45 хвилин.
Готовий йогуртовий кекс викладаємо на тарілку. Для прикраси можна обсипати випічку цукровою пудрою.
Бісквітні кекси Кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси на йогурті