Легкий у приготуванні десерт, безсумнівно, перетворить на справжнє свято звичайне чаювання.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Йогурт – 1,5 склянки
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Ароматизатор Лимон – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кексу на йогурті з рослинним маслом? В першу чергу необхідно з’єднати цукор і яйця. Після цього все гарненько збити до однорідної консистенції.


Далі до отриманої маси необхідно додати йогурт, олію, борошно пшеничне, яку слід попередньо просіяти, а також розпушувач тіста. Після додавання кожного інгредієнта масу необхідно гарненько перемішати.


Після того, як родзинки попередньо вимили і просушили, його необхідно додати до загальної маси. Крім того, для більш насиченого аромату кексу в тісто додається лимонна есенція. Все ретельно перемішуємо.

Наступний крок: готуємо форму, в якій будемо випікати наш кекс. На дно форми викладаємо спеціальний папір для випічки, бортики змащуємо рослинним маслом. Рівномірно розподіліть тісто по формі. Тісто необхідно випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 170 градусів до утворення золотистої скоринки. Перед подачею десерту потрібно дати охолонути. За бажанням прикрашаємо кекс цукровою пудрою.

Бісквітні кекси Кекси з родзинками Кекси з сухофруктами Кекси на йогурті Кекси на рослинному маслі