Якщо ви не знаєте, чим порадувати своїх рідних, зверніть увагу на цей рецепт. З найпростіших продуктів ви зможете отримати дуже смачний і ароматний десерт. Він відмінно підійде для вечірнього чаювання в колі сім’ї.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Борошно пшеничне – 230 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 180 мл
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Шоколад – 70 гр.
  • Ванільний цукор – 30 гр.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Чорниця – 120 гр.

Процес приготування:

Приготування шоколадних мафінів з чорницею почнемо з тіста. У невелику, але глибоку миску розбиваємо 2 яйця. Додаємо до нього молоко. Ви можете використовувати молоко абсолютно будь-якого відсотка жирності. Головне, щоб воно було свіже. Вершкове масло кладемо на тарілку і ставимо її в мікрохвильову піч приблизно на 2 хвилини. Коли масло повністю розтопиться, додати до яєць і молока. Перемішайте масу за допомогою міксера або звичайного віночка.

Борошно заздалегідь просіваємо. Бажано зробити це кілька разів. Так вона насититься киснем. Завдяки цьому випічка вийде дуже м’якою і повітряної. Додайте до борошна цукровий пісок, щіпку солі, розпушувач і ванільний цукор. Останній інгредієнт додасть маффину дуже приємний і апетитний аромат. Добре розмішайте отриману суху суміш.

Поступово, невеликими порціями починайте додавати суху суміш до масі молока, масла і яєць. Перемішуйте тісто після кожного додавання. Для цього краще всього використовувати ложку. У результаті тісто повинне вийти трохи рідким.

Для кексів ви можете використовувати як чорний, так і молочний шоколад. Це залежить від ваших уподобань. Нам необхідно подрібнити шоколад. Для цього можна скористатися ножем. Ви також можете поламати його руками. Шматочки шоколаду додайте до тесту і добре розмішайте, щоб все рівномірно розподілилася.

Переходимо до обробки ягід. Для випічки найкраще використати свіжі ягоди, а не заморожені. Тоді мафін вийде з дуже насиченим ягідним смаком. Відповідально поставтеся до вибору чорниці. Обов’язково зверніть увагу на її запах. Якщо ягоди будуть мати кислий аромат, значить, вони починаються псуватися. Такий продукт не рекомендується купувати і використовувати в приготуванні. Переберіть чорницю, прибираючи всі зіпсовані плоди. Потім пересипте її в миску і залийте холодною водою. На поверхню повинен спливти різне сміття, який міг опинитися серед ягід. Приберіть його з допомогою шматочка не потрібної тканини. Після цього поміняйте воду і залиште в ній ягоди приблизно на 20 хвилин. Коли час вийде, промийте чорницю. Розстеліть на столі паперові рушники. Перекладіть на них ягоди. Рушники вберуться в себе всю зайву вологу. Коли ягоди висохнуть, додайте їх в тісто. Акуратно перемішайте його з допомогою зворотного боку ложки, щоб не пошкодити чорницю. Дайте тісту постояти протягом 5 хвилин.

Для випічки рекомендується використовувати силіконові форми. Їх не потрібно змащувати маслом, а також вони добре відійдуть від готового маффінів. Наповніть форму тестом. Поставте її в духовку, яку необхідно заздалегідь розігріти до 190 градусів. Випікайте мафін протягом 35-40 хвилин. Періодично перевіряйте ступінь його готовності за допомогою зубочистки. Коли мафін буде повністю готовий, на його верхівці з’явиться рум’яна кірочка.

Готовий мафін перекладіть на тарілку і дайте йому трохи охолонути. В результаті він виходить дуже ароматним і смачним. Вам варто випробувати даний рецепт найближчим часом!

Бісквітні кекси Кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси з шоколадом усередині Кекси з ягодами Мафіни класичні Мафіни на молоці