Цей рецепт допоможе вам приготувати дуже ніжну та смачну випічку. Для нього вам знадобляться інгредієнти, які ви зможете придбати в будь-якому продуктовому магазині. Такий десерт відмінно підійде як для святкового столу, так і для звичайного обіду.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Ванільний цукор – 30 гр.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Чорниця – 150 гр.

Процес приготування:

Приготування кексів на молоці з чорницею почнемо з тіста. Курячі яйця розбиваємо в миску. Додаємо до них цукор і свіже молоко. Ви можете брати молоко з будь-яким відсотком жирності. Вершкове масло покладіть на набольшую тарілку. Поставте її в мікрохвильову піч. Коли масло повністю розтопиться, додати до яєць і молока. За допомогою блендера починаємо розмішувати масу. В результаті вона повинна стати повністю однорідною.

Просіваємо борошно з допомогою сита. Завдяки цьому кроку вона насититься киснем. Випічка вийде дуже пампушкою, а тісто – пористим і повітряним. Додаємо до борошна розпушувач і ванільний цукор. Останній інгредієнт зможе надати вашим кекси дуже приємний і апетитний аромат. Добре перемішуємо суху суміш.

Починаємо поступово додавати суху суміш з борошна, розпушувача і ванільного цукру до маси з молока, яєць і вершкового масла. Після кожного додавання добре перемішуйте тісто з допомогою ложки. В результаті воно має вийти не дуже густим. Залиште тісто постояти протягом 5 хвилин.

Переходимо до обробки ягід. Краще всього використовувати для випічки свіжу чорницю. Ви також можете взяти заморожені ягоди. Однак їх смак буде не таким яскравим і насиченим. Перед тим, як купити ягоди, обов’язково перевірте їх запах. Якщо чорниця буде володіти кислуватим ароматом, значить, вона вже починає псуватися. Купувати такий продукт не варто. Переберіть чорницю, забираючи з неї всі зіпсовані плоди. Пересипте ягоди в глибоку миску і залийте їх водою. На поверхню повинен спливти сміття, який міг залишитися серед чорниці. Після цього поміняйте воду і залиште в ній ягоди приблизно на 25-30 хвилин. Коли час вийде, промийте чорницю кілька разів. Розстеліть на столі паперові рушники. Викладіть на них ягоди. Рушники приберуть з поверхні чорниці всю зайву вологу. Сухі ягоди додайте в тісто. Акуратно розмішайте його з допомогою зворотного боку ложки, щоб не пошкодити плоди.

Ви можете використовувати як силіконову, так і жерстяну форму. Силіконову форму вам не доведеться змащувати, а також вона добре відходить від випічки. Наповніть форму тестом. Перенесіть її в духовку, яку необхідно заздалегідь розігріти до 180 градусів. Випікайте кекси протягом 30-35 хвилин. Перевіряйте готовність за допомогою звичайної зубочистки. Вона не залишить на їх поверхні помітних пошкоджень. Коли кекси будуть готові, на верхівках з’явиться рум’яна кірочка. Після цього рекомендується відразу вимкнути духовку і залишити кекси доходити.

Готові кекси дістаньте з форми. Ви можете їх прикрасити цукровою пудрою і свіжими ягодами. Їх також можна подавати в поєднанні з ванільним морозивом, яке доповнить смак чорниці. Такий десерт буде актуальним в будь-який час року. Крім того, кекси будуть відмінно поєднуватися з гарячим чаєм без цукру. Вони точно зможуть сподобатися всім членам вашої сім’ї, які попросять вас приготувати цей кекс ще раз. Запасайтеся потрібними продуктами і приступайте до приготування. Бажаємо удачі!

Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси в духовці Кекси на молоці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці ПП кекси