Якщо у вашому будинку є такий прилад як хлібопічка, то ви обов’язково повинні спробувати цей рецепт кексу на сметані. Поєднання простоти і неймовірного смаку стане прекрасним доповненням до чаю.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 300 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 230 гр.
  • Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Родзинки – 200 гр.

Процес приготування:

Як приготувати кекс на сметані в хлібопічці? В чашу хлібопічки додаємо яйця, ванілін і цукор. Краще спочатку все трохи перемішати, щоб дати цукру почати розчинятися.

В мікрохвильової печі розтопити вершкове масло. Для цього може знадобитися близько 1 хвилини. Важливо не перегріти масло. Додаємо розтоплене масло разом зі сметаною до яєць з цукром.

Через дрібне сито просіваємо борошно з розпушувачем. Просіювання наділяє борошно киснем, і таким чином ваш кекс вийде ще більш пишним.

Родзинки ретельно промиваємо під водою, щоб позбутися сміття. Прибираємо хвостики і перекладаємо на сито. Чекаємо поки вся вода стече. Також можна перекласти ізюм на паперовий рушник, щоб він швидше висох. Потім додаємо родзинки в чашу. Включаємо в хлібопічці режим замісу тіста. Процес займе близько 30 хвилин.

Після того як тісто замісилася, включаємо програму для випічки кексу з розпушувачем. Вибираємо середній колір скоринки. Він буде випікатися протягом 70 хвилин. Як тільки він буде готовий, хлібопічка видасть звук. Після сигналу відкрийте кришку і залиште виріб, поки він злегка не охолоне.

Щоб не пошкодити кекс, обережно діставайте її з хлібопічки. За допомогою спеціального гачка потрібно дістати лопасть для замісу тіста із зворотного боку вашого виробу. Перекладаємо його на тарілку або піднос. Для краси можна присипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси з родзинками Кекси з родзинками в хлібопічці Кекси з родзинками на сметані